Cafe LEO Tafelvoetbal Competitie

De roemruchte bekerloze Cafe LEO Tafelvoetbal Competitie staat alweer op het punt te beginnen. De Schünckel Stars hebben nog maar net met kampioenschaal op de tafel gestaan in Café Parasol in Blankenberge, of Seizoen 7 staat alweer voor de deur.
De regels zoals die golden in seizoen 4 en 5 blijven van kracht, en men kan zich nu weer opgeven voor het nieuwe seizoen, maar voor het zover is, kun je hieronder al wat lezen over de verschillende deelnemers van seizoen 5.

Seizoen 6/7:VerslagenUitslagen & Stand
Seizoen 1:VerslagenUitslagen & Stand
Seizoen 2:VerslagenUitslagen & Stand
Seizoen 3:VerslagenUitslagen & Stand
Seizoen 4:VerslagenUitslagen & Stand
Seizoen 5:VerslagenUitslagen & Stand

Kijk bij de Standen en Uitslagen voor het laatste nieuws, of bij de Wedstrijdverslagen voor een uitgebreid verslag!


De Teams in Seizoen 6

Jan Janssen & de Kinderen

Vorig seizoen eindigden Rob (die we nog allemaal kennen van Purno & de Medeplichtige) en Jan (Bikkel Jan voor vrienden) op een ietwat teleurstellende 5e plaats. Met slechts 2 punten, behaalt in 2 gelijke spelen tegen RFC en Beckers Utd, zullen ze ongetwijfeld proberen in seizoen 6 hun punten aantal op zijn minst te verdubbelen. Voor Rob was afgelopen seizoen een herhaling van zijn debuut seizoen met Purno & de Medeplichtige: de ambitie om bovenin mee te doen was wel aanwezig, maar helaas de kwaliteit niet. Veel succes gewenst dit seizoen!

Schünckel Stars

Dit team behoeft geen introductie meer. Twee keer al wisten deze mannen het kampioenschap in de wacht te slepen. In seizoen 3 waren ze beter dan Erpel en Smoogy, en in seizoen 5 lieten ze Tillie en Gussen achter zich. Dit seizoen mogen Riet en Zidane hun titel verdedigen tegen de oprukkende underdogs, waar ze afgelopen seizoen nog wel eens problemen mee hadden. We mogen hopen dat ze de slechte start van vorig seizoen ver achter zich hebben gelaten, anders konden ze het nog wel eens moeilijk krijgen. Succes mannen!


De Teams In Seizoen 5

Erpel & Smoogy

De onbetwiste kampioenen van Seizoen I, II en IV. Het illustere duo is een begrip geworden in de Café LEO Tafelvoetbal competitie. Ze zijn ongetwijfeld van plan om ook dit seizoen weer te laten zien waarom ze al seizoenen aan de top staan, want ze hebben zeker geleerd van de misstap in seizoen 3.

Rever Flipperkast Combinatie

Ook wel bekend onder het acroniem RFC, vooral niet te verwarren met RKC, hebben deze mannen zich de reputatie aangemeten om tegen regerend kampioenen goed te spelen en tegen gedoemde verliezers steken te laten vallen. Of dit bij hun taktiek hoort is niet bekend, maar feit is dat ze in seizoen 4 bijna 3e waren geworden met de alles zeggende 2-2-2 cijfers voor winnen, gelijk en verliezen. Dit seizoen zullen ze zeker proberen om in de top 3 te komen, en wellicht de gedoodverfde kampioenen het leven zuur te maken.

Tillie & Gussen

De Hok - GeenCafé combinatie heeft vorig seizoen hoge ogen geworpen door uit het niets 2e te worden, en tot het eind nog mee te dingen naar het kampioenschap. Deze knakkers behoeven eigenlijk geen introductie, want scherp zijn ze bijna altijd. Vorig seizoen lieten ze echter 1 steek vallen tegen Niki & de Dweil waardoor hun kampioen aspiraties in duigen vielen. Ze zijn echter vast besloten om dit seizoen elke wedstrijd scherp te zijn.

Beckers Utd.

Een nieuwe Hok - GeenCafé combinatie vindt zijn weg in de Café LEO Tafelvoetbal competitie. Speelden ze vorig seizoen nog met Niki & de Dweil en Plintje & Jukkuh, dit seizoen gaan Barry en Basje het met elkaar proberen. Bas was echter niet de 1e keus van Barry en ze hebben nog geen wedstrijd met elkaar gespeeld, dus de grote vraag blijft of dit team een verschil kan maken. We wensen ze echter een goed seizoen toe, en de tijd zal leren of het een goede keus is geweest van Barry.

De regels zijn simpel.
  • Er worden 4 sets gespeeld. Elk team speelt 2 sets achter elkaar met dezelfde kleur, waarna er een E/I-wechsel optreedt.
  • De thuis spelende ploeg begint aan de blauwe kant en mag als eerste de bal in 't spel brengen.
  • Sets moeten met 2 goals verschil worden gewonnen. Als het 9-9 wordt, wordt er een Time-Out gespeeld tot een team met 2 goals voor staat op het andere team.
  • Blazen mag ALLEEN als de bal STIL ligt en onbereikbaar is voor de speler. Bij overtreding van deze regel geldt dezelfde vergelding als voor een hands bal.
  • Op het maken van een handsbal door een van de spelers, volgt een penalty voor de tegenpartij.
  • Er mag vanuit elke positie op het veld gescoord worden, zelfs vanuit een inworp. Ook van richting veranderde ballen die in de goal belanden tellen.
  • Het team dat een goal tegen heeft gekregen moet het spel hervatten met een nieuwe bal.
  • De thuisploeg begint aan de blauwe kant, en mag de eerste bal inrollen. Hierna geldt bovenstaande regel.
  • Draaien met een spelerslinie is NIET toegestaan. Een draai is het meer dan één keer rond draaien van de linie.
« Café Rongen Today