Onderweg Naar De Beverdam

De Café Rongen Soap. En geschiedenis over leugens, bedrog, veel geld en nog een hoop andere dingen, maar dat zijn er zoveel dat ze niet verdienen in deze korte intro genoemd te worden. Wat volgt is een korte kennismaking met de verschillende personages. Er zal gepoogt worden deze soap wekelijks te vernieuwen, zo ongeveer om de maandag. Veel plezier met
"Onderweg Naar De Beverdam"...

Gijs - Een echte charmeur, en krijgt echt werkelijk alles gedaan, door iedereen. Werkt voor een groot handelsconcern in levensmiddelen, maar is meer bij de vrouw te vinden dan op het werk. Heeft een vaste relatie met Paola, zijn secretaresse. Kan goed opschieten met zijn buurman, Theis van Groenvoorziening Glab & CO, waar CO staat voor Constant Overwerkt.
Paul - Houder van Stamcafé De Bever in het centrum van de stad. Is niet getrouwd, maar heeft 2 dienstmeisjes in dienst, die hem op alle manieren tevreden willen stellen... Hoort altijd als eerste alle roddels van zijn gasten, en steekt die niet onder de tafel.
Smoogy - De dorpsgek die altijd zat is. Smoogy zit altijd in De Bever, en drinkt alleen maar dubbele whiskey's. Soms zelfs drie-dubbele. Was ooit op weg om een groot handelsman te worden, maar een brand in zijn SmoogyKraam heeft die droom verpest, en nu verzuipt hij al zijn geld aan de whiskey.
Arno - Eigenaar van Disco Beaver's vlakbij De Bever. Is ook vaak te vinden in De Bever, en in Beaver's. Samenwonend met zijn vriendin in het hutje boven de disco, met alle lawaai van dien. Zoekt een goed excuus om zijn disco te verkopen, want hij heeft genoeg geld verdiend vindt hij.
Bart - Drummer in een bandje wat regelmatig in Beaver's optreedt. Huurt een kamer in Hotel/Pension BeverZicht, waarvan Chris de eigenaar is. Heeft nog geen vaste relatie, maar moet het doen met zijn weekend-scharrels. Ook een veel geziene gast in De Bever en goeie vrind van Rudy.
Rudy - De altijd ruziezoekende Rudy, heeft een moeilijke jeugd gehad, en dan vooral de jaren van 17 tot 19 waren zwaar. Er gaat geen weekend voorbij of Rudy heeft wel ruzie, dan met de politie, dan met een meid, dan wel met iemand van buiten de stad. Huurt ook een kamer in BeverZicht, en kan vrij goed opschieten met Arno, ondanks zijn vele ruzies in Beaver's.
Rob - Eigenaar van Advocaten kantoor "Rob, Pijpers en Erpel" wat eigenlijk toch neerkomt op een eenmanszaak. Heeft desondanks toch al veel publiciteit gehad toen hij een proces won van Moskovic als publieke aanklager. Woont samen met Emmy, zijn vriendin boven zijn zaak op de boulevard. Draait in zijn vrije tijd plaatjes in Beaver's als DJ Atlantico.
Juul - Eigenaar van een varkensboerderij vlak buiten de stad. Een veel geziene gast in De Bever, als zijn vrouw Renske het toelaat tenminste. Heeft natuurlijk ook zijn handen vol aan het werk op de boerderij. Hij is een goede kennis van Paul, de caféhouder.
Chris - Trotse eigenaar van Hotel/Pension BeverZicht wat in wezen niet echt veel voorstelt, een groot huis, met 10 extra kamers die hij verhuurd. Vaak gezien in Beaver's waar hij nog steeds een leuke meid hoopt te ontmoeten, iets wat tot op heden nog niet gelukt is voor die arme Chris. Hij is een goede vrind van Frank de Bakker.
Frank - De Bakker van het kleine stadje. Maar omdat hij genoeg personeel in dienst heeft is hij niet vaak in de bakkerij te vinden. Hooguit 's morgens om het brood te bakken. Is al 2 jaar gelukkig getrouwd met, hoe heet ze ook al weer... is toch niet belangrijk, want ze zit thuis en komt verder niet in de soap voor. Frank weet altijd wel zo'n beetje wat de stad beweegt, want hij hoort nogal veel in de bakkerij, als hij er staat dan. Is goede vrinden met Chris, want hij levert al het brood voor het pension.
Theis - De buurman van onze Gijs, en houder van zijn eigen hoveniersbedrijf te weten Glab & CO (Constant Overwerkt). Heeft aan het begin van de soap nog geen vriendin, maar later zal hij toch wel iemand tegen komen, dunkt me (de Verteller). Houdt zich het liefst een beetje op de achtergrond, in tegenstelling tot zijn goede vrind Bart.
de Verteller Ik dus. Ik ben alom aanwezig, en ik weet bijna alles, want eind aflevering 3 heb ik het even bij het verkeerde eind, maar dat maakt verder ook niet uit. Ik ben een hele knappe jongeman van 22 jaar. Ik verzamel postzegels, en dan eigenlijk alleen voor het likken. Ik bel graag met mensen, en dan vooral van het andere geslacht. Ben jij geinteresseerd? Bel me op m'n mobiel...

En dan nog enkele andere vrouwelijke personages, en inferieure rollen, maar die blijken wel uit de rest van het verhaal...

Dames en Heren! Maak u op voor de eerste reeks afleveringen van "Onderweg Naar Beverdam"...

Afl. 1: De Boodschap
Afl. 2: Het Kleine Kamertje
Afl. 3: Kunstmatige Inseminatie
Afl. 4: Zonnestralen
Afl. 5: Vreten is Gezond
Afl. 6: De Verdieping
Afl. 7: Cupido Komt Langs
Afl. 8: Illegale Praktijken
Afl. 9: Nieuwe Buren
Afl. 10: Vonken Slaan Over
Afl. 11: 3 Op Een Rij
Afl. 12: Nieuwe Liefde
Afl. 13: De Tweede Tegenslag
Afl. 14: Vrijdagavond (Deel 1)
Afl. 15: De Mijndert Saga
Afl. 16: Vrijdagavond (Deel 2)
Afl. 17: De Bakkers Epos
Afl. 18: Het Einde Nabij
Afl. 19: Het Einde Nabijer
Afl. 20: Het Einde (Deel 1 t/m 5)

« Café Rongen Today