Weekend Preston Palace, juni 2006

Zondag 18 Juni 2006
De laatste dag van het weekend is alweer aangebroken. We moeten droeg op, want om 11 uur moeten we de sleutel inleveren en beslissen of we ons verblijf verlengen of niet. Om 10 uur staan we op, en lopen we naar de eetzaal om rustig te ontbijten. Daarna is het spullen pakken en besluiten Gijs, Rudy, Erpel, Bertus, Theis en Tulp om te blijven en 15 euro bij te lappen. Tjibbe, Frenckel, Smoogy en Riet gaan op huis aan. Ze rijden rond half 12 aan en komen tegen 1 uur terug in Leunen. De zes achterblijvers gaan nog zwemmen, wat poolen en bowlen om daarna nog wat te eten. Thuiskomst voor hen is rond half 5 terug in Leunen. We schieten nog een biertje kapot bij Bertus en daarna gaat iedereen naar huis.
Foto's komen, zodra ze binnen zijn...
 Wist je dat...
  • Riet tijdens het afgelopen weekend geen geluk in het spel had?
Zaterdag 17 Juni 2006
De ochtend begint vroeg in Leunen, want Bertus, Tjibbe en Riet moeten vroeg op om op tijd in Almelo te komen. Gepland staat om rond 8 uur aan te rijden, maar dat is 'n onmogelijke opgave, dus rijden we uiteindelijk rond 9 uur aan. Bertus rijdt in de Botje-mobiel van Tjibbe, die hij al meteen sloopt want bij het verstellen van de binnenspiegel trekt hij die er per ongeluk af. Terug naar Gerrit om het te lijmen en dan kunnen we eindelijk op pad. We rijden in één keer goed en als we bij Arnhem voorbij zijn belt Koenijn hoe ver we ermee zijn. De heren in Almelo gaan eerst ontbijten en daarna zwemmen. Deel twee van de caravaan komt rond 11 uur bij Preston Palace aan, en we checken ook meteen in. We doen verwoedde pogingen de rest te bereiken, maar omdat ze in het zwembad zitten neemt niemand de telefoon op. Dus we besluiten om eerst te gaan schijten en dan maar te gaan poolen. Helaas zijn alle spullen om te poolen vergeven, dus moeten we gaan snookeren op een pool-tafel. Heel apart.
Tjibbe neemt de leiding, maar krijgt de laatste snooker-ballen maar niet in de pocket. Bertus heeft hier meer succes mee, en streeft Tjibbe met 4 punten voorbij naar de overwinning. Bertus 29, Tjibbe 25 en Riet 17. In het tweede potje is Tjibbe heer en meester en wit hij met 29 tegen 7 voor Riet en -4 voor Bertus. Het laatste spel wordt gewonnen door Bertus, die op het laatst weer een paar goede ballen pot en daarmee staat de uitslag op 2 punten voor Bertus, 1 punt voor Tjibbe en 0 voor Riet.
De andere heren zijn ondertussen uitgezwommen en zitten aan de lunch. Na de lunch komen ze naar de snooker-zaal waar Riet, Bertus en Tjibbe net klaar zijn en ook wel zin hebben in wat te snacken. dus het drietal gaat wat eten en de rest gaat een balletje trappen. Na het eten besluiten we met zijn tienen te gaan midget-golven. Heel apart. Vooral als het niet serieus gaat, wat onvermijdelijk lijkt. Na het golven wordt er nog een balletje getrapt buiten, waar Bertus en Tulp het weer voor elkaar krijgen de bal over de heg te schoppen waardoor ze over het hek moeten klimmen om hem te gaan halen. Wat er allemaal te doen is, valt een beetje tegen. Meer dan zwemmen, poolen, bowlen, tafeltenissen, midget-golven, zuipen, eten en voetballen op een parkeerplaats kunt je niet. Na het bewegen buiten, willen we gaan bowlen. De man achter de balie beweert echter dat alles vol is, en dat we over een half uur maar terug moeten komen. We nemen dan een bakkie en kijken even naar de wedstrijd Portugal - Iran op tv. Daarna keren we terug en zegt het vrouwke dat er nu staat dat alles bezet is. Volgens ons niet, dus beginnen we maar gewoon op baan 4, 5 en 6. Aangezien we maar met 8 man zijn, laten we baan 4 al snel links liggen en bowlen dan heel logisch in twee groepen van 4 tegen elkaar. Dit houden we een dik uur vol, en dan komen er andere mensen die ook willen. We verlaten dan baan zes en verkassen naar baan 4 om nog een paar keer de kegels om te gooien. Een kwartier later moeten we echt stoppen, en da's mooi op tijd om te gaan eten.
Dus zoeken we de eetzaal weer op om ons ditmaal vol te duwen met schnitzels, friet, kip en bief. Riet neemt het volduwen nogal letterlijk want hij werkt 5 schnitzels weg, een stuk bief en een half stuk kip. Na het eten gaan een aantal mensen zich even opfrissen terwijl de rest uitbuikt onder het genot van een kan water verdeelt over 8 glazen en een bakkie. Er wordt uiteraard veel gelachen, vooral door Tjibbe die menig traantje laat. Na het uitbuiken gaan we ons ook even opfrissen en de rest is ondertussen klaar om bier te gaan drinken. Dat moet ook wel, want over iets meer dan 4 uur moeten we alweer terug naar onze kamer. Dus gaan we haren kamen, deoën en eventueel schone kleren aantrekken, om vervolgens ook naar de scheepsbar te gaan om het daar onveilig te maken.
Daar zit echter nogal wat belachelijk volk, niet onze doelgroep in ieder geval, dus kijken we na een paar pilsjes verder. In de grote zaal is het best gezellig, en dus blijven we daar maar even staan. De schone vrollie lijken in grotere getalen aanwezig dan gister, wat een goede zaak is natuurlijk. We zien echter ook de meeste belachelijke dingen, 'n knakker van amper 18 die 'n vrouw van over de 40 op de bek pakt, die daarna met andere jonge kerels gaat dansen. We kijken ook nog even bij de karaoke, en schrijven Bertus in voor een nummer van Normaal, maar dat komt er niet meer van.
Terug in de grote zaal staat hetzelfde DJ-duo als gister en ze draaien ook nog zo goed als dezelfde platen. Heel apart. Smoogy heeft ondertussen "zijn" meid weer gespot, al lijkt ze minder geïnteresseerd dan gister. De meest gekke dansjes worden op de dansvloer tot leven gebracht, met als hoogtepunt natuurlijk het line dancing van Smoogy, Tjibbe, Theis en de vrouw van over de 40. Het is echter zo kwart voor 1, en dan is het gauw afgelopen. Er wordt nog door twee kampen tegen elkaar gezongen, de PSV supporters zijn in ieder geval duidelijk in de meerderheid. Het duurt echter niet lang voordat de security er een eind aanmaakt en ieder naar zijn kamer stuurt. Wij maken dan ook maar aanstalten, want je verzetten tegen die brede knakkers heeft toch geen zin. Terugkomst dus rond half 2.
 Wist je dat...
  • oude vrouwen kussen helemaal "hot" is in Almelo?
  • Tjibbe traantjes heeft moeten laten om de bijna 7 jaar oude Bram & Greetje grap?
  • Bertus meteen al de binnenspiegel sloopt in Tjibbe's auto?
Vrijdag 16 Juni 2006
We gaan een weekend weg en wel naar Preston Palace. Net op de dag dat Nederland moet aantreden voor de belangrijke wedstrijd tegen Ivoorkust en op de dag dat de WC Experience op de Heidse kermis komen. Jammer, maar het is niet anders. Vanaf 15.00 uur kunnen we in ons tijdelijke onderkomen terecht, en dus wordt er besloten om maar vroeg aan te rijden zodat we in ieder geval op tijd zijn voor de wedstrijd en Frenckel moet opgehaald worden in Arnhem, dus daar zullen we ook wel wat vertraging oplopen. Gijs en Juul rijden dus vrijdag net na de middag aan om Smoogy, Koenijn, Erpel, Theis en Frenckel naar Almelo te brengen. De oplettende lezer ziet al gauw dat er 3 namen ontbreken in de voorgaande opsomming. Bertus moet optreden met Curfew in het voorprogramma van de WC Experience op de Heidse kermis, en Tjibbe en Riet vonden het zielig dat hij dan alleen na moest komen op zaterdag en besloten dus om ook naar de Heidse keris te gaan en dan zaterdag met zijn drieën na te komen.
Deel 1 van de caravaan vertrekt dus vrijdagmiddag naar Almelo en komt zonder kleerscheuren bij het riante complex aan. We checken in en de een of andere halve gare heet ons welkom in Preston Palace, onze "nieuwe verslaving" zoals hij zelf zegt. De spullen worden naar de kamer gebracht en vervolgens gaan we het oude ziekenhuis verkennen. Het voetbal zal in de grote zaal worden vertoond op tv's die daar in het plafond zijn gemonteerd. Het is niet groot, maar je moet wat. Even relaxen bij de grote zaal met een bakkie leut, chocomel of fristi met vlaai en het is 6 uur voor we er erg in hebben. De zaal stroomt al snel vol met in het oranje gehulde supporters. Het commentaar is amper verstaanbaar omdat er zowat de hele tijd door de menigte wordt gezongen, dus de sfeer is zeer goed.
Ondertussen staan Tjibbe en Riet in Café LEO op groot scherm de wedstrijd van het Nederlands elftal te volgen. De spanning in de Brink is om te snijden, en de ontlading is dan ook groot als Van Persie in de 23e minuut de score opent met een doel treffende vrije trap. Als Van Nistelrooij dan in de 27e minuut de 2-0 op het scorebord zet, beginnen er al mensen te geloven in een herhaling van de stunt van Argentinië tegen Servië & Montenegro eerder die middag. Maar dan scoort Ivoorkust de 2-1 in de 38e minuut, en is het de resterende minuten van de wedstrijd nagelbijten, duimen, en hopen op een 3-1 en geen 2-2. Als de Colombiaanse scheidsrechter dan eindelijk afblaast, is het feest groot in LEO want Nederland is door!
Ook in Almelo barst het feest los. Het bier vloeit inmiddels al rijkelijk en er moet nog gegeten worden, dus gaan we naar de eetzaal. Daar snacken we allerhande vlees en friet naar binnen, want er is keus genoeg. Na het eten is het weer gauw zuipen geblazen in een van de vele barren. Er is karaoke, dance classics party van een drive-in discotheek (The Flying Eagle, maar dan anders) en dan heb je nog de scheepsbar, waar de hele avond Nederlandstalige muziek gedraaid wordt en die vol zit met ouderen. Het vrouwelijk schoon is slechts in beperkte mate aanwezig, zo blijkt. Smoogy krijgt 't voor elkaar om uiteindelijk toch nog een aardig uitziend meisje te vinden om daar de rest van de avond mee te praten. Gijs moet rond de klok van 10 uur ineens heel nodig naar de WC, en komt bijna te laat, zodat er op verschillende plaatsen een hoopje kots ligt. Die 5 stukken vlaai waren toch niet zo'n goed idee. Het bier smaakt al niet meer, dus gaan we over op sterkere drank. Mixjes met passoa en pisang ambon zijn niet langer uitzondering, maar regel. Zo vieren we feest tot de klok kwart voor één slaat, want dan gaat de bel voor de laatste ronde. Tien minuten later jaagt de security je terug naar je kamer. Zo gaat dat hier in Preston Palace...
Op de Heidse kermis is Curfew net begonnen als de batterij fietsers uit Leunen arriveert. We betalen entree en halen munten en nemen snel plaats aan een hangtafel voor het podium. Aangezien dit een van de eerste optredens in de regio is sinds de heroprichting, zijn we allemaal erg benieuwd wat Bertus zijn coverband zoal te bieden heeft. Het klinkt allemaal strak en verschillende mensen die Curfew nog niet eerder zagen, zijn onder de indruk. Dan komt er iemand langs met de helft van een bierschaak-speelveld. Tjibbe spot het speelbord, en Riet gaat er daarna op uit om het spel compleet te maken. Niet veel later wordt er op hoog niveau gebierschaakt. Tjibbe wint uiteindelijk met 4-3, en daarmee luidt Riet zijn verliezers-weekend in. De WC begint rond de klok van 11 en ze rocken weer ouderwets keihard. De show is vernieuwd, en daarmee ook de playlist. Klassiekers als Maikul Djeksun, Oos Oma, Toin Mee Molle, Deutsche Loel en Fritske D'n Oolifaant passeren de revue en ook de Queen-medley ontbreekt niet. De WC speelt twee sets, waarvan Riet er slechts één ziet omdat hij naar huis gaat. Helaas is hij niet de enige die de 2e set misloopt, want het loopt een heel eind leeg na de eerste set. De tweede set rockt ook weer keihard waarmee het optreden van de WC het missen van het weekendje meer dan waard was. De WC Experience begroet de mensen op de eerste rij na het optreden, en zo krijgen Emmy en Judith een drumstok, krijgt Eddie een plektrum van Patrick en Tjibbe schudt ze de hand. Na afloop van het optreden loopt de tent vrij snel leeg. Gelukkig kan er nog gegeten worden en daar is het dan ook nog best druk. Na het eten weer op de fiets naar huis, want morgen vroeg moeten we naar Almelo. Thuiskomst rond half 3.
 Wist je dat...
  • Gijs brokjes heeft gemaakt en net te laat bij de wc was?
  • Emmy & Judith een drumstok van de WC Experience hebben gekregen?
  • Smoogy tijdens het weekendje zijn telefoon is kwijt geraakt?
  • Riet voor het begin van de 2e set van de WC Experience al naar huis gaat?
  • bierschaken weer helemaal terug is?
« Café Rongen Today