Oude E-mails

De Meest Recente Emails, NOT! Hier vind je ze allemaal!
Stuur je mail aan Tjibbe op het wel bekende adres, en hij wordt hier geplaatst! Maar je kunt natuurlijk ook gebruik maken van het gastenboek.

  NIEUW sinds 18 Maart 2001

 • Op zondag morgen 17/3/02 08:05.10 dacht ik alles gezien te hebben, maar dit slaat alles...
  Naam: Prof. dr Terhulden
  Dit is geen vraag maar een reactie op een door jou eerder gemelde fout in je antwoord. Even voor de goede orde Dr. Elwin. Als je een proefschrift hebt geschreven dan ben je inderdaad doctor (dr.). Bij het behalen van je doctorsgraad ontvang je in Nederland het doctoraat, niet het doctoraal. Het doctoraalexamen behaal je, als je een universitaire opleiding afrond. Hierna mag men zichzelf doctorandes (drs.) noemen. Als men de doctorandes titel heeft, kan men verder onderzoek doen en verder studeren totdat men promoveert (en dus dr. wordt). Dit laatste na schrijven van een proefschrift.
  Na een HBO-opleiding krijgt men wettelijk gezien de titel bachelor (The 'WHO' states that graduates may use the title of Baccalaureus (Bachelor), abbreviated to bc. (if placed before the name) or B. (if placed after the name)). Deze wordt in Nederland niet vaak gebruikt. Binnen afzienbare tijd, volgen in Nederland enkele structurele veranderingen in het hogeronderwijs. Zo zal men na 3 jaar universiteit de titel Bachelor of Science krijgen en na nog eens 1 a 2 jaar de titel Master of Science (de huidige drs.). De titel dr. blijft gehandhaafd, maar dus alleen te behalen als men na de universiteit doorgaat totdat men promoveert. Overigens zal de titel dr. in velen gevallen worden vervangen door Ph.D. De HBO'ers krijgen ook de titel Bachelor, maar dit wordt waarschijnlijk Bachelor of Arts. Deze laatgenoemde titels komen uit het anglosaksische systeem (amerika b.v.). Dus voor jou even de herhaling:
  Na MBO: geen titel
  Na HBO (duur 4 jaar): Bachelor, of ing. waneer men een technische studie heeft gevolgd.
  Na WO/Universiteit (duur 4 jaar): Doctorandes (drs.), Ingenieur (ir.) bij technische studies, Meester (mr.) na rechten.
  Na Promotie (duur na 4 jaar universiteit: gemiddeld 4 jaar): Doctor (dr.).
  De titel drs. wordt vervangen voor dr. als men deze laatste titel krijgt. Is men Ingenieur, dan komt de titel dr. voor de vorige titel te staan. Dus Dr. ir. etc.... De titel Professor is een hoogleraarsschapbenoeming. En krijgt men van de Universiteit na vele goede onderzoekspublicaties. Deze titel (Prof.) staat voor alle andere titels. Dus hierbij enkele voorbeelden:
  Ing. Jansen
  bc. Jansen
  Ir Jansen
  Drs Jansen
  Mr Jansen
  Dr Jansen
  Dr Ir Jansen
  Prof. dr Jansen
  Prof. dr Ir Jansen
  *Let op!I In de Nederlandse taal, is alleen de titel ing., bc. en prof. met een punt.
  DUS! Als jij meldt dat je alleen een universitaire studie hebt gevolgd en je doctoraal hebt behaald, dan voer jij ten onrechte te titel Dr. Jij mag alleen de titel drs. voeren. Promoveer je in de toekomst, dan heb je het recht wel. Je melde ook dat je een proefschrift heb geschreven. Hierin ben je dus inconsequent. Heb je nu je doctoraal gehaald of een proefschrift geschreven. Deze gaan namelijk niet samen. Je doet eerst doctoraaL examen, en vervolgens kan men na een lange tijd promoveren door een proefschrift (N.B.: is een wetenschappelijk BOEK!) te schrijven en dan behaal je het doctoraal.
  Tenslotte, men spreekt bij artsen ook wel over dokters. Dit is een wezenlijk verschil met doctoren. Een dokter heeft veelal alleen de academische titel drs. De titel dr. wordt soms nog wel eens gebruikt bij dokters. Hier ben ik echter tegen, en ben van mening dat je alleen dr. mag voeren als je gepromoveerd bent. Net zoals ik. Ik heb ooit mijn doctoraal behaald en kreeg de titel drs. in 1980. Terzijde, ietsje later werd ik arts (maar men behoud gewoon de titel drs.). Ik ben jaren later gepromoveerd op een proefschrift getiteld: Cancer-cells in women's uterus (1987). In 1996 ben ik benoemd tot hoogleraar gynaecologie. Ik hoop je voldoende te hebben geinformeerd over de titelvoering in Nederland.
  Als de titel ten onrechte wordt gevoerd, zou ik graag willen dat de titel wordt omgezet naar een drs. Heb je helemaal geen academische titel, dan ben je strafbaar. alle bovengenoemde titels zijn wettelijk beschermd.
  Hoogachtend,
  Prof. dr A.G. Terhulden

  Hoogleraar Gynaecologie
  Faculteit der Geneeskunde
  Universiteit van Leiden
  Leids Universitair Medisch Centrum
  Voorzitter WHO Nederland.

  Webmaster Commentaar - Alsof het nog niet erg genoeg is dat Dr. Elwin (let op de punt achter Dr) met pensioen is, trappen ze hem dit nog na ook! Nou, Prof. dr A.G. Terhulden, ik kan u verzekeren dat het hier slechts de aanduiding van een persoon betreft, en dat Dr. Elwin puur en alleen verzonnen heeft dat hij zijn proefschrift heeft gehaald, daar hij slechts een gedachtenspinsel is van een bijzonder zieke geest uit ons Limburgse land.

 • Op zondag 8/1/02 04:34 schreef
  Naam: Edith Rongen
  Hoi Cafe Rongen,
  Ik heb geen suggesties voor de site of zoiets dergelijks. Ik was op zoek (op het internet) naar naamgenoten en kwam Cafe Rongen tegen. "Rongen", zomaar een naam of een achternaam van iemand? Wie weet familie, misschien ook niet. Sowieso een gezellige boel daar in dat cafe volgens mij, familie of geen familie, als ik in de buurt ben......

  groetjes Edith

 • Op zondag 9/9/01 13:35 schreef
  geachte dienst,
  Ik vindt het erg wat er staat op www.sexgein.nl over onze koningin en familieleden kijkt u maar eens u vinkt op nieuwe plaatjes nou het lijkt nergens op kunt u er wat aan doen er worden rare dingen gedaan peter kersten plant-je@hetnet.nl.. gaarne bericht terug tot u dienst...

 • Op zondag 2/9/01 20:44 kregen we dit bericht:
  Geachte heer / mevrouw,
  Even voorstellen:
  Laat het licht vallen op:
  PROLIGHT
  Het adres voor lichtgevende producten zoals - halskettingen, - armbanden, mini light sticks, Lite-Ups, Glow Sticks, Glow in the dark producten, Safety Light Sticks en overig assortiment. Nieuw : lichtgevende rietjes / cocktailstaafjes. Onze producten zijn een rage. De Prolight producten geven SFEER en hebben legio mogelijkheden. Alle producten zijn direct uit voorraad leverbaar. Gebruiksvriendelijk en gewoon hartstikke leuk. Blijf niet achter...... bestel nu!!! (een absolute meerwaarde voor uw organisatie) Bezoek nu onze site: www.prolight.nl Aanvraag voor een speciale aanbieding via Email of op tel.nr. 06 - 23 635 711
  M. vr. gr.
  Prolight
  R.B. Polak
  ps.: "het ligt voor de hand" dat u kiest voor Prolight

 • Op maandag 2/7/01 12:42 schreef
  Naam: ikke
  Email: hoi@hotmail.com
  Mening: Zeker slecht
  Vrijdag tot en met dinsdag kermis in Asten en kennedymars in someren. Echt gezellig.

 • Op donderdag 21/6/01 21:51 schreef
  Naam: Tom Backus
  Mening: Beter
  Hoi, ik wou je effe doorgeven dat ik de geencafe site voor de laatste keer onder handen heb genomen, of te wel: de laatste update is een feit [geencafe is dood [amen]].
  T.A.F.K.A.B. = ook dood trouwens.

 • Op woensdag 20/6/01 16:17 schreef
  Naam: Mierenneuker
  Email: mierenneuker@zeikstraal.nl
  Ik heb nog wel een paar tips, beste Webmaster, waar zo vriendelijk om gevraagd wordt in het hoofdmenu:
  TIP1)Verwijder "TIP: Kom naar de Leunse kermis" maar, aangezien dit geweldige evenement alweer ver achter ons ligt.
  TIP2)Verwijder "TIP: Bezoek ook eens www.geencafe.itgo.com", aangezien die lamballen niet meer in staat zijn om een kleine website bij te houden.
  TIP3)Verander het gedeelte: Optredens in Cafe Rongen, aangezien Cafe Rongen al bijna een jaar niet meer bestaat. Zo ook bij de fotoos, "wil je weten hoe Cafe Rongen er van binnen uitziet?" Dan moet je een tijdmachine bouwen!!!
  TIP4)Als je dan toch over een tijdmachine beschikt, kun je gelijk (het negeren van) de huisregels en de Top-25 meemaken. Dit is immers verleden tijd. Maar ik citeer (vrij) van de site
  -Elke maand wordt er een Top 25 samengesteld...
  -Regelmatig treedt er een bandje op in Cafe Rongen (dit was al niet waar, maar nu dus helemaal niet meer mogelijk)
  -Bij de regels en gebruiken trof ik helemaal een mooie aan:
  "Soms lukt het toch iemand om met een portemonnee met kleingeld het Cafe te verlaten, meestal zijn dit 2 kwartjes, want dat is altijd handig om de fl.7,50 entree van de Steeg betalen." Hoelang is dat geleden???
  Conclusie: De site moet hoognodig opgeschoond worden. Met uiterst politiek correcte vriendelijke groet,
  De Mierenneuker

  Webmaster Commentaar - Samenvatting van het bericht dat ik verstuurt heb naar 'De Mierenneuker': "Begin maar een eigen site over Café Rongen, dan heb ik ook wat meer vrije tijd over voor 'leuke' dingen..."

 • Op maandag 18/6/01 19:17 schreef
  Naam: zatte smoogy
  Email: zattesmoogy@hotmail.com
  Mening: Zeker slecht
  Dag kut-tjibbe!!!!!!!!!!!!! Al geld gehaald voor zatte smoogy?????????? Wordt wel tijd!!!!!! Op 1-7-01 komen de puppies in merselo, dus........ toch nie naar amerikaanse kermis???????? Nie naar die een of andere leonie (van Barry) Geintje tjibbe Ze past beter bij jou. Ehum!!!!!!!! Paje & loesje: als jullie dit lezen, mijn excuses voor zaterdag in de steeg!!!! NOT!!!!!!!!! Moeten ze maar nie zo klef doen!!!!!! poepchinezen!!!!!!!! En nog gelukt met marielle??????? nee he? hahahahaha!!!!!!! loser!!!!! HAHAHAHAHA, mzzzzl smoogy!!!!!!

 • Op zaterdag 16/6/01 17:43 schreef
  Naam: Raver in opleiding
  Email: bartleunen@home.nl
  Wist je al dat sinds heeeeel kort de ravers in opleiding een kleine simpele web site hebben na aandringen van de groep !!! Kijk gauw bij de Links voor het adres!

 • Op dinsdag 22/5/01 (Erpel's verjaardag) 20:51 schreef
  Naam: Klager
  Email: bier@caferongen.nl
  Mening: Zeker slecht
  Nou doe je het g#*verd*mme weer.
  Ten eerste: who the f*ck is Erpel. Ik lust ze niet eens.
  Ten tweede: Ik heb helemaal niet gezegd dat ik het commentaar slecht vind. Ik heb alleen gezegd dat ik het niet nodig vind dat achter ieder bericht weer zo'n commentaar van het "webmastertje" komt.
  Ten derde: Dat dat dakduifje een mislukking zou worden kon iedereen op zijn klompen aanvoelen, maar wat heeft dat er nou mee te maken dat het "webmastertje" meer "in de picture" wil staan? Ik zie eerlijkgezegd het verband niet echt. Normale mensen zouden zich terugtrekken na een mislukte liefde, maar nee, meneer moet nou juist "in de picture" staan. Erg raar.
  Ten vierde: krisis schrijft men met een c van crisis.
  Ten vijfde: ik vind de dubbelzinnigheid in de vorige mail toch wel erg verborgen. Laat hem dan gewoon achterwege. Als je dubbelzinnigheid moet gaan zoeken vind ik dat wel erg ver gezocht.
  Ten zesde: als ik opgeef dat ik de pagina beter vind (heb ik opgegeven dat ik hem mooi vind? Ik dacht het toch van niet. Weer zoiets. Verborgen punt 7) dan bedoel ik te zeggen dat ik het beter weet. Met andere woorden: je moet wel luisteren naar wat ik bedoelt.
  Ten achtste: zo dat was dat.

  Webmaster Commentaar - Ik kan het gewoon niet laten.
  Ten eerste - Je zou willen dat je email adres bier@caferongen.nl was, dus zet er gewoon je eigen neer.
  Ten tweede - Als je je ergert aan het feit dat er een reacties komt op je email, stuur dan geen email.
  Ten derde - Als je je terugtrekt na een "mislukte liefde" dan werkt dat alleen maar deprimerend.
  Ten vierde - Ik ben niet verantwoordelijk voor welke spelfout van ook die door Dr. Elwin wordt gemaakt. Bovendien zijn spelfouten voorbehouden, maar als bezoeker van onze site, zou je dat moeten weten... (kleine lettertjes).
  Ten vijfde - De dubbelzinnigheid is alleen begrijpelijk voor hen die (enigszins regelmatig) met Café Rongen omgaan. Als je het niet snapt, wat doe je dan hier? Ga het Hok vervelen met je geklaag of zo...
  Ten zesde - De "IkWeetHetBeter" optie bij de emails staat voor, ik citeer "Het niet kunnen kiezen uit bovenstaande opties, omdat de pagina dusdanig goed is dat woorden te kort schieten. En hem afschilderen met 'fantastisch' zou het verrijkende effect dat de pagina op mijn leven heeft, teniet zou doen". Maar om dat er nou neer te zetten...
  Ten zevende - Ter verduidelijking heb ik de tekst een beetje verkleind.

 • Op maandag 21/5/01 10:20 schreef
  Naam: Erpel
  Email: erpel22@hotmail.com
  Nou wordt 'ie helemaal mooi! Beste Webmaster, begin je commentaar s.v.p. alleen met "Tsja Erpel," als je zeker weet dat ik het was, want ik was niet de "klager"!! Maar nou ik het er toch over heb: Thank god for Potatoes! Wat een lumineus commentaar! En dan heb ik nog een wist-je-datje, aansluitend op 'wist-je-dat: Tjibbe niet kan Spijkerrossen?' nl. wist-je-dat: Erpel helemáál niet kan Spijkerrossen? Eerlijk is eerlijk, afgelopen zaterdag in LEO 3 potjes gespeeld, 3 verloren. Ik hou het maar bij tafelvoetballen...
  De Groeten, Erpel

  Dr. Elwin reageert - Tja Erpel, (aangezien ik het was) sorrie een cleine miskalkulatie (eat this) van mijn cant. Ick bende een beetje van mijn apropos. Zal wel aan mijn nieuwe shampooooh liggen, Nandrolon met voedingssupplementen voor dagelijks gebruik. Ps: lumineus betekent schitterend voor de minder geletterden onder ons.

 • Op donderdag 17/5/01 21:22 schreef
  Naam: Klager
  Mening: Beter
  Geachte webmaster en andere genodigden die deze mededeling die nog komen gaat graag met mij delen. Vinden jullie ook niet dat onze webmaster z'n ronduit belachelijke commentaar wel eens bij zich mag houden na elk berichtje wat er verstuurd wordt! Ik vind het niet nodig dat hij op ieder (quasi-)serieus berichtje zijn stempel moet drukken. Zo, en dat wilt ik nou effe kwijt.

  Dr. Elwin reageert - Tja Erpel, dat komt gewoon omdat die jongen graag "in de picture" staat. Vooral nu het mislukt is met zijn duifje, ondergaat de webmaster een krisis. Bovendien, zo slecht is het commentaar toch niet? Kijk maar naar de verborgen dubbelzinnigheid in de vorige mail. En je geeft zelf op dat je het een mooie pagina vindt...

 • Op vrijdag 11/5/01 16:31 schreef
  Naam: Pablo
  Email: paola@caferongen.nl
  Dag dag. Ik kwam net toevallig uit op de site van 0478.pagina.nl en ja hoor. Nadat Erpel commentaar heeft gegeven dat de rongensite niet op die pagina staat, staat de link er nu wel op. Ja Erpel, is het toch nog ergens goed voor geweest. Allemaal een prettig weekend en tot sinas maar weer.
  Gegroet, Pablo

  Webmaster Commentaar - Gelukkig. Thank God For Potatoes.

 • Op donderdag 10/5/01 18:59 schreef
  Naam: Carolien
  Email: carolien122@hotmail.com
  Mening: Super!
  Wat nou, 24-5 ?, daar moet een ! achter! JERA ON AIR moet je zeker heengaan, daar hoeft geen ? achter. Neem dat maar van mij aan! Dus,... jongens de groetjes van mij en een -x- en tot 24 mei dan!!! Doei!!

  Webmaster Commentaar - Ehm, Wie Bent U?

 • Op donderdag 26/4/01 14:40 schreef
  Naam: Kommaneuker
  Email: Komm@neuker.nl
  Hoi. Ik, een professioneel kommaneuker, kon het niet nalaten te reageren op het webmastercommentaar bij de mail van "een vage kennis". Hoewel dit commentaar vooral de grammaticale kant van het geheel belicht, is het zelf ook niet gevrijwaard van fouten. Zo lees ik bij punt 1 toch echt een kromme zin. Dit komt door het slordig toegevoegde "heeft Arno niet verzonnen" aan het eind, waardoor de zin een hoog allochtonengehalte krijgt. Een punt na "kwam" en "Dit" voor "heeft" maakt de zin niet alleen goed leesbaar, maar bovenal Nederlands. Met punt 2 tracht de webmaster de spelfout van de "vage kennis" op kinderlijke wijze belachelijk te maken, waarbij hij echter zelf de plank lelijk misslaat. Het werkwoord vervoegen vervoegt namelijk volgens vervoeg, vervoegt, vervoegen. Deze zin vat de fouten die de webmaster maar blijft maken trouwens wel schitterend samen. Hij heeft blijkbaar nog altijd moeite met het voltooid deelwoord, daar waar een t moet staan staat een d en omgekeerd. En nu is dit zelfs het geval met de derde persoon enkelvoud! Een andere steeds maar terugkerende fout is het overmatig en oneigenlijk gebruik van hoofdletters. In dit webmastercommentaar (zonder hoofdletters dus!) wemelt het er weer van. Over punt 3 kan ik ook niet tevreden zijn, maar misschien heeft de webmaster de nadruk wel willen leggen op het woord "bewust" en het daarom zo ongelukkig achteraan geplaatst, waardoor ook dit een zin wordt die niet vlot loopt. "Hij heeft bewust gewacht met bellen tot zaterdagavond" zou mij al beter in de oren klinken. Nu ik dit geschreven heb kan ik maar een conclusie trekken: de persoon waar de webmaster op doelt bij punt 4 is niemand minder dan hijzelf!
  Correct gespelde groeten,
  Kommaneuker

  Webmaster Commentaar - Tja, hier wil ik natuurlijk even op reageren. Ik kan me in 2 dingen vinden. De d is fout en de komma achter bellen had een puntkomma moeten zijn. De rest is gewoon lulkoek.

 • Op zaterdag 21/4/01 13:19 schreef
  Naam: Een vage kennis
  Email: bier@caferongen.nl
  Mening: Zeker slecht
  Hallo Vrinden, het is natuurlijk waar dat Arno alle wist je datjes voor zichzelf gunstig maakt. Vb. Hij durft zijn duifje alleen te bellen als er een krat bier op het spel staat. Later als hij zelf een bel-afspraak heeft gemaakt durft hij niet te bellen, maar zecht dat hij het vergeten is. JA DOEI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Webmaster Commentaar - Tja, hier wil ik natuurlijk even op reageren. Een paar punten:
  1) Dat van die krat bier was geen WistJeDatje, maar een weddenschap waar Rudy ZELF mee aan kwam, heeft Arno niet verzonnen.
  2) Het werkwoord zeggen vervoegd volgens Zeg, Zegt, Zeggen, daar komt geen CH bij aan te pas.
  3) Hij was het niet vergeten, hij heeft gewacht tot zaterdagavond met bellen, bewust.
  4) Ik denk dat iedereen wel weet wie dit is... "voor zichzelf gunstig maakt", krom Nederlands genoeg voor ...... (Hint: Theis was op vakantie)

 • Op vrijdag 16/2/01 15:45 verveelde
  Naam: SMOOGY POOSE......BLUE BALLS...............
  Email: bier@caferongen.nl
  Mening: Zeker slecht
  Heeeeeeeeeeeeeeee tjibbe. Hoe is het ermee jongen?? Is het al gelukt met die leonie??? Iedereen vind dat je er toch eens werk van moet maken!!! Anders is het dadelijk te laat!! Onthoud wel goed dat je Rever niet om hulp vraagt, HAHA!!! Tjibbe moet er toch eens een keer achter komen hoe een kutje er uit ziet. (van een meisje boven de 12 jaar!!!!!) Als je dit leest leonie, neem dan contact op met tjibbe(arno)??? Het is wel een goeie kerel hoor! Of misschien toch weer Noortje uit BRABANT-------ja die provincie waar het stinkt!!! haha!! wist je datje: dat arno het sms-contact met sandra v/d boer uit asten van smoogy heeft overgenomen d.m.v. een email- en chatcontact!! HAHA!!! Groeten aan iedereen uit asten, someren, heusden blablablah die dit leest van smoogy poose kuckert with the blue balls and a little piece of glass in his elbow!!!!!! Verder nog de groeten aan iedereen uit leunen (diegene die ik wel moet bedoel ik)!!Ook aan het hok (die zuipers) HAHA!! Doei!!!

 • Op Vrijdag 11/08/00 20:51 schreef
  Naam: Janny van de Parasol
  Onder: cd's
  E-mail: parasol67@hotmail.com
  Ik stuur U volgende week die 2 cd's terug op naar het kille NL. Moest je eventueel geinteresseerd zijn, op 26/08 is er een einde seizoen, wat betekent dat alles dat nog van promo materiaal overgebleven is op die datum wordt uitgedeeld + is er ook nog een klein feestje. Gelieve je adres ook nog door te geven, indien er iets in het café hier georganiseerd wordt, hetzij een voetbaltornooi, of een evenement, krijg je altijd iets in de bus. Groeten
  Janny

« Café Rongen Today