Alles Mot Um

Kegelclub "Alles Mot Um" is een vereniging die is opgericht in 1993 en is sindsdien regelmatig in samenstelling verandert. Tegenwoordig hebben we 2 teams die competitie spelen, en één team dat Champions League speelt. De teamsamenstelling staat hieronder.

Team 1 bestaat uit Erpel, Smoogy, Tulp, Riet en Tjibbe.
Team 2 bestaat uit Frenckel, Bertus, Shaggy, Rever en Theis.

Wedstrijdverslagen

Vrijdag 9 en Zaterdag 10 Januari - HET BEGIN VAN HET SEIZOEN
Alles Mot Um 1 kegelt tegen Alles Mot Um 2 en de gemoederen lopen hoog op. In de eerste leg al wordt er door Team 2 gefraudeerd met de scores, waardoor wordt besloten om af te wijken van de normale score tot 123, en er legs gespeeld worden tot de 100. De eerste set gaat gelijk op, en door de E/I wechsel lijkt het wel of het aan de baan ligt waarop gekegeld moet worden. Uit eindelijk wint Team 1 de eerste set met 3-2 door een welgeplaatste worp van Tulp. Het is duidelijk te merken dat de teams beiden nog niet echt warm zijn, want de strikes zijn aan de beperkte kant. Slects Erpel van Team 1 is het gelukt om een strike te gooien in deze eerste set.
In de tweede set lijkt het wel of Team 1 een blackout heeft. Team 2 killt de ene leg na de andere, en er worden warempel meer strikes gegooid door onder andere Frenckel, Erpel en Rudy. Erpel is de record houder met 3 strikes, Frenckel volgt met 2 en Rudy daarna met 1. De set eindigt in een ruime 0-3 overwinning voor Team 2, en dus is het 1-1.
Daarna worden er nog 2 legs gespeeld, die beiden worden gewonnen door Team 2. In de 3e leg wordt er alleen nog maar gekloot op de baan, dus wordt de wedstrijd uitgesteld tot morgen.

Het is zaterdagavond, en Team 2 staat met 0-2 voor in legs en de stand is 1-1 gelijk in sets. Team 1 begint fenomenaal aan de 3e leg. Ze eisen meteen de eerste twee legs op, en maken de stand gelijk. Team 2 gooit echter helemaal niet slecht, en Frenckel weet zelfs het strike-record van Erpel te evenaren. Bertus en Tjibbe zijn ook op dreef, en gooien ook beiden een strike. In de 3e leg blijkt Team 1 de vorm gewoon verder te prolongeren, en ze winnen de set dan ook met 3-2 zodat de stand op 2-1 komt.
De vierde en de vijfde set zijn identiek, want in beide sets wordt het uiteindelijk 3-2 voor Team 1, waardoor ze de wedstrijd met 4-1 winnen. De strikes komen andermaal op naam van Frenckel, Tjibbe en Bertus te staan, en de tussenstand van het strikeklassement is als volgt:
Frenckel - 4
Erpel - 3
Tjibbe, Bertus - 2 Rever - 1
Na de wedstrijd weet Tjibbe nog een achterwaartse strike te gooien, en Riet had tijdens het oefenen ook één strike gegooid, maar die worden natuurlijk niet voor het klassement geteld. Het seizoen is pas net begonnen, maar het belooft heel wat voor de komende weken...

« Café Rongen Today