Huisregels

Zoals elke café betaamd, heeft ook Café Rongen natuurlijk zijn eigen regels en gebruiken. En natuurlijk worden de regels ook wel eens overtreden. Eerst even de regeltjes, dan de gebruiken en vervolgens de Top 3 van meest overtreden regels.

Regels:
 1. Contributie per stamgast: fl 50,-
 2. De prijs van 1 consumptie bedraagt 1,50, tijdens het Happy Hour slechts 1,-
 3. De inhoud van de pot wordt alleen gebruikt voor nuttige dingen, zoals BIER, chips en eventueel cola en andere drank. Het eindsaldo zal worden gebruikt voor een jolige vakantie van de stamgasten.
 4. Binnen plassen, kotsen, poepen en masturberen zal worden bestraft met resp. 1, 2, 3 en 4 kratten HEINEKEN. Deze regel geldt ook voor de tuin. Verder zal de dader nog lang voor lul staan...
 5. Dopjes e.d. moeten netjes in de daarvoor bestemde bakken worden gedeponeerd. Bij het verlaten van het café dient het schoon en proper te zijn.
 6. Het vernielen van een flesje wordt bestraft met een geldboete van 1,50. Andere schade (aan interieur e.d.) moet door de dader(s) worden vergoed.
 7. Ooit komen de Puppies optreden.
 8. Café Rongen is niet geheel geluidsdicht. Houdt rekening met de buurt!
Deze huisregels zijn goedgekeurd door:
Paul, oprichter van Café Rongen
Willy, eigenares van Café Rongen

Wij danken u voor de medewerking en denk eraan: Don't drink and drive (c) Café Rongen '98.
Dit vodje is goedgekeurd door de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen en de BOVAG.

Gebruiken:
 1. Pizza/shoarma, alles wat eetbaar is, bestellen met de Café Phone.
 2. Sleutel ophangen naast de deur. Deze is nodig om binnen gebruik te maken van het sanitair als er verder niemand in huis is.
 3. Als de bel rinkelt geeft degene die hem aan het rinkelen heeft gebracht een rondje voor iedereen die op dat moment aanwezig is IN het café, dus niet erbuiten! Zelf krijgt hij een drankje van het huis.
 4. Niemand verlaat het café met kleingeld in zijn portemonee. Hieronder verstaan we stuivers, dubbeltjes en kwartjes. Deze dienen in de fooihoed gedeponeerd te worden.
 5. Elke gast die zijn naam nog niet op het gastengedeelte van het doek heeft geschreven, dient dit te doen. Een keer, wel te verstaan.
 6. Woensdags wordt er grondig gepoetst in het café.

Top 3 meest overtreden regels/gebruiken:
 1. Regel #5: Bij het verlaten van het café is het in 9 van de 10 gevallen NIET schoon en proper. Maar dat merkt toch niemand. De dopjes worden wel richting de zak gegooid, maar eindigen meestal ergens op de vloer. Woensdag wordt pas alle rommel van het weekend weer schoon gemaakt.
 2. Regel #4, eh ik bedoel #8: Er wordt best veel herrie gemaakt, vooral als mensen met een groepje buiten gaan lullen. Gelukkig is Café Rongen gelegen in een vrij sociale buurt, en dus zijn er nog niet veel klachten ontvangen bij de eigenares van Café Rongen.
 3. Gebruik #4: Af en toe weet toch iemand het klaar te spelen om met een portemonee met kleingeld weg te gaan. Dit is vooral het geval als het 2 kwartjes betreft. Het is altijd makkelijk om bij de Steeg 7,50 contant te betalen bij de entree.

« Café Rongen Today