Wist je Carnaval...

Legenda: Riet=Paul, Smoogy=Tom, Erpel=Rob, Tjibbe=Arno, Frenckel=Frank,
Shaggy=Gijs, Rever=Rudy, Tulp=Juul & Bertus=Bart.

WIST JE CARNAVAL 2006...

Vrijdag 24 Februari 2006
Het is weer zover, carnaval 2006 barst los. Een zeer select groepje van Cafe Rongen (te weten Gijs & Paola, Riet en Erpel) gaan met een stel Hokkers naar de Brightside in Zeilberg. Van verzamelen bij Pietje Martens komt niks terecht omdat Pietje nog niet in de carnavalsstemming verkeert en de tent al op slot heeft gegooid voor negen uur, maar dan komt iedereen maar bij Ben I, de prins van het Hok, bij elkaar. Met twee taxibusjes en een auto vol wordt er dan koers gezet naar Zeilberg, waar het weer een geslaagde opening van de carnaval was. Het is wel even wennen, vooral omdat Brabanders een afwijkende opvatting hebben over wat carnavalsmuziek is. Dat blijkt helemaal wanneer het optreden wordt verzorgd door Jannes. Toch wordt het weer erg gezellig en zelfs wanneer Erpel weer eens een contactlens kwijtraakt omdat het zusje van Zwets het nodig vond een vinger in zijn oog te planten, kan dat de pret niet drukken. Wanneer er echter mensen in hele foute kostuums blijken rond te lopen wordt het tijd om naar huis te gaan, en aangezien de taxi al stond te wachten was het dat ook. Thuiskomst rond half vier.
 Wist je dat...
 • de heren wel hele originele carnavalspakken hadden?
 • Ysselsteyn nu ook -heel origineel- een liedje heeft gemaakt op Viva Colonia?
Zaterdag 25 Februari 2006
Zaterdag is het weer Parade dag! Riet, Erpel & Emmy missen natuurlijk net de trein en de volgende heeft vertraging, zodat de laatkomers Frenckel & Marieke, Karin & Eddy (plus half Geysteren) en enkele Hokkers zich op het steenkoude station bij de groep voegen. Véél later dan gepland (10 uur) komen we dan aan in Venlo en wurmen ons naar voren waar enkele GeenCafe mensen al staan. Op de Parade is het één groot feest, het zonnetje gaat schijnen en de vooral Venlose liedjes worden uit volle borst meegezongen, door de een wat meer dan de ander. Van al dat geschünckel krijg je honger, dus zo rond een uur of twee gaat iedereen een beetje verspreid eten, en een paar beregezellige uurtjes later gaan de eersten weer naar huis. De laatsten die vertrekken zijn Tillie, Jantje, Gussen en Erpel & Emmy, die voor de tweede keer die dag de trein voor hun neus zien wegrijden. In die trein bevinden zich overigens wel Frenckel & Marieke.
's Avonds is er dan weer de prinsenreceptie Van Prins Geert II, waar Smoogy & Marlene en Gijs & Paola al vroeg aanwezig zijn. Na een tijdje voegen Riet, Theis en Erpel & Emmy zich bij de Cafe Rongen delegatie. Er wordt nog wat nagepraat over het geweldige feest in Venlo en natuurlijk duurt de receptie véél te lang, met maar liefst drie abc-tjes (hoe origineel!). Maar als de Puppies dan eindelijk beginnen worden sommigen voor de tweede keer die dag (half) zat en anders worden ze wel dronken van enthousiasme wanneer de Puppies hun te gekke nieuwe nummer spelen. Het liedje gaat over de bijnamen in de groepen van Cafe Rongen, 't Hok en GeenCafe (eigenlijk alleen Tillie). Smoogy, Tjibbe, Shaggy, Rever, Frenckel, Riet en Erpel komen allemaal een keer voorbij. Bertus vormt zelfs de terugkerende grap aan het eind van elk couplet. Na dit geweldige nummer hebben de Puppies nog een verrassing: een nieuwe cd! Gijs en Erpel schaffen er uiteraard eentje aan. Er wordt nog even flink gefeest maar dan begint de lange dag zijn tol te eisen en langzaam druppelt iedereen naar huis, naar zijn warme nestje toe.
 Wist je dat...
 • Riet het nummer over onze bijnamen mist omdat hij al naar huis is gegaan?
 • Erpel geen vriendjes heeft gemaakt met zijn irritante ratel?
 • de cd van de Puppies 8 euro kost?
 • de cd van de Puppies volgens Rene eigenlijk 10 euro kost, omdat iedereen dat geeft?
Zondag 26 Februari 2006
De optocht in Leunen staat op het programma, en dus verzamelen Gijs & Paola, Smoogy & Marlene en Judith bij Erpel om onder het genot van een pilsje (of niet) de optocht te bekijken. Nadat de bonte stoet (met Frenckel, Theis en Marieke) is voorbij getrokken zonder diepe indruk te hebben gemaakt, lopen we naar Jantje waar GeenCafe staat te kijken. Na een tweede inspectie lopen we naar de Brink waar eerst nog flink wat ballonnetjes worden opgelaten, waarna iedereen het Knollehuus induikt om een pilsje te drinken. De stemming zit er goed in want de Puppies spelen de hele middag. Aan het eind van de middag neemt Gijs afscheid, hij springt weer in zijn vrachtwagen om een weekje te gaan rijden.
Rond een uur of zeven gaat Riet even bij Willy langs en Theis & Judith gaan even naar huis, en de rest gaat bij Erpel thuis friet van Thielen bestellen. En ook opeten. Wanneer we terugkomen zijn de Puppies nog steeds aan het spelen, maar om een uur of 11 zijn ze bekaf en kappen ze ermee. We besluiten naar Venray te gaan, waar er dit jaar weer wat te doen zou zijn in de foyer van de schouwburg. De rest van Leunen blijkt hier ook al te zijn, en zo wordt het ouderwets gezellig. De muziek is goed, de prins van Venray blijkt een ontzettend blije zingende adhd-mafkees en dan wordt het vanzelf laat...
 Wist je dat...
 • optocht kijken lang niet zo leuk is als zelf meedoen?
 • de ratel van Erpel al vroeg op de dag sneuvelde?
 • Marieke Truus voor de gek houdt wanneer we zitten te eten bij Erpel thuis?
 • dit niet zo gek is aangezien Truus een teen heeft gebroken omdat ze er een colafles op heeft laten vallen?
Maandag 27 Februari 2006
Bij de Klokkenluider wordt de optocht van Venray bekeken en nu is iedereen het er wel over eens: het zou leuk zijn als we volgend jaar weer mee zouden doen. De plannen worden gemaakt, er worden aarzelend wat pilsjes (met of zonder rijst) gedronken. De gekochte wagens zijn weer supermooi, en tijdens de optocht wordt er door Leunse wagenbouwers dan ook gecollecteerd omdat ze ook wel eens een wagen willen kopen.
Na de optocht verplaatst het gezelschap zich zoals altijd naar het Podium dat wederom een totaal Leuns cafe wordt, compleet met Joekskapel Noeet Thuus. De laatste slierten worden van de pakken afgetrokken en Zwets wordt nog vastgebonden aan de bar, waar hij een half uur moet blijven staan, maar verder gebeuren er geen noemenswaardige dingen in 't Podium. Bij de naastgelegen frietkraam wordt het totale chaos wanneer we met zijn allen komen bestellen, maar uiteindelijk krijgt iedereen zijn frietje met toebehoren. Theis en Frenckel & Marieke gaan shoarma happen en Frenckel krijgt een enorme dip wanneer hij terugkeert naar het Podium. 's Avonds is het in de schouwburg wederom een groot feest. Sommigen halen daarna de Koets nog maar de meesten geven er rond drie uur de brui aan.
 Wist je dat...
 • we volgend jaar weer mee willen doen met de optocht?
 • smijten met confetti uit is? Rijst is in de mode!
 • Bier met rijst niet lekker is?
 • Frenckel ontkent dat hij moe is terwijl hij ligt te slapen in het Podium?
 • de Piëlhaas-prinsen van Leunen Riet, Smoogy en Tillie volgend jaar "iets geweldigs bedacht hebben"?
 • Riet de voorzitter, de vorst, raad van 1, APK en dansmarietje van de Piëlhazen van Leunen is?
Dinsdag 28 Februari 2006
Het ringsteken gaat wegens slecht weer niet door en er wordt binnen in de Brink een alternatief spel gespeeld. Gussen, Basje en Gijs J. winnen hiermee een kilo appels omdat ze met "De Roetetoeters en de toeterende toetetoeters" de meest originele naam hebben. Niet dat iemand van cafe Rongen dit meekrijgt, aangezien Frenckel & Marieke om een uur of vier de eersten zijn in het Knollehuus. Niet lang daarna komen Erpel & Emmy binnen en samen bekijken ze de Boerenbrulluft. Tegen de avond komen ook Marlene, Theis en enkele Hokkers naar de Brink.
Riet spreekt 's avonds met GeenCafe af in de Klokkenluider, waar het verdacht stil is. Ze gaan dan ook maar snel naar de schouwburg. In Leunen komt Prins Huub van de Pielhazen met zijn complete gevolg en pakweg zo'n twintig zangers en zangeressen een spetterend optreden verzorgen. Het dak gaat eraf en iedereen doet mee. Sommigen blijven daarna in Leunen, sommigen gaan naar de schouwburg en een paar mensen gaan om twaalf uur zelfs nog naar de Koets, maar toch ligt iedereen wel redelijk op tijd in zijn nestje. Helemaal kapot van een geweldige carnaval, oftewel gansj versjangeleerd.
 Wist je dat...
 • er alle dagen flink wat Venlose en LVK nummers gedraaid werden in de schouwburg en De Koets?
 • bij sommigen de leeftijd toch wel gaat tellen op zo'n laatste dag van de carnaval?
 • we dan ook geen 18 meer zijn?
 • carnaval vieren véél leuker is dan skieën?
Woensdag 1 Maart 2006
De echte die-hards gaan woensdag herringschellen bij L.E.O. en natuurlijk kijken naar de verrichtngen van het Nederlands elftal. Zoals 't een Nederlands elftal betaamd waar een zekere Meerdink in de basis staat, weten ze niet te overtuigen. Niet in de eerste helft en ook niet in de tweede helft. Er wordt nog wat nagepraat over het een en ander tot LEO zijn deuren sluit rond de klok van 11 uur.
« Vakanties
«« Café Rongen Today