Wist je Carnaval...

Legenda: Riet=Paul, Smoogy=Tom, Erpel=Rob, Tjibbe=Arno, Frenckel=Frank,
Shaggy=Gijs, Rever=Rudy, Tulp=Juul & Bertus=Bart.

WIST JE CARNAVAL 2005...

Vrijdag 4 Februari 2005
Gijs begint 't rondje om half 9 waarna we te voet naar Martens gaan om daar onder het genot van een pilsje te wachten op de taxi die rond half 10 zou moeten komen. We bijten dit jaar voor de verandering meer weer eens de spits af in de Brightside. Daar aangekomen, gaan we maar meteen de zaal in, want in 't café zelf is niet veel te doen. De band die optreedt noemt zichzelf TOF, en dat is misschien een beetje overdreven, hoewel ze wel goed zijn in wat ze doen. De akoestische sessie in het begin is wel aardig, maar niet echt geschikt voor carnaval. Na de eerste pauze wordt het repertoire gelukkig wat beter en feestelijker, dus komt alles toch nog goed. Het bier vloeit rijkelijk, en het tempo mag hoog genoemd worden. Smoogy krijgt 't zelfs voor elkaar om 18 pils voor de prijs van 9 munten te krijgen, waardoor hij ook nog een krat bier van Gijs in de wacht sleept.
Langzaam aan loopt de avond ten einde, en de taxi arriveert rond de klok van 2 om ons weer naar huis te brengen. Een half uur later worden we in Leunen gedropt, en dan lopen we naar huis. Smoogy en Marlene fietsen naar huis met onder andere Rik van GeenCafé, en Smoogy schijnt nogal haast te hebben om thuis te komen...
 Wist je dat...
 • Gijs aan de andere kant van de tap bier besteld, maar wij toch eerder bier hebben?
 • Smoogy 'n krat bier wint van Gijs door 18 pils te regelen voor 9 munten?
 • Bianca d'r ex goed is in bed, en ze dit niet onder stoelen of banken steekt?
 • Smoogy op de terugweg naar huis met zijn bakkes oep ne kaai valt?
Zaterdag 5 Februari 2005
Bij de meesten gaat de wekker erg vroeg vanmorgen, want we hebben afgesproken om rond kwart over 7 met de fiets te vertrekken bij Texaco. Gelukkig heeft niemand zich verslapen, al zijn er natuurlijk altijd mensen die net op het nippertje te trein halen. In de trein gaan de eerste blikken bier al open en wordt het meegenomen etenswaar genuttigd. In Venlo aangekomen wordt er door een aantal man koffie gehaald, en daarna lopen we aan richting het hoofdpodium op de Parade. Om 10 uur begint daar het aftellen, helaas niet door Lei maar door de Hofkèpel.
Maar aangezien Erpel polsbandjes voor de Zoepkoel heeft geregeld, gaan we een klein uur later naar de koel toe om daar de rest van het programma te volgen. Dit verloopt echter niet helemaal volgens plan, want vooraan is het veel te druk, waardoor we achteraan moeten gaan staan. Rever en Frenckel komen ook ongeveer rond deze tijd aan in Venlo, en het duurt niet lang voor ze ons gevonden hebben. Door het uitvallen van de muziek, en omdat we achteraan staan, krijgen we maar ongeveer de helft mee van wat er aan artiesten de revue passeert, maar Big Benny, Beppie en de Schintaler zijn gelukkig wel goed te volgen. Ondertussen gebeurt er van alles, Frenckel spuugt de een of andere vrouw onder, Bertus bekt met een opblaaspop, en het bier van de Zoepkoel smaakt een beetje vreemd, maar het is bovenal natuurlijk goed schünckelen en kei gezellig.
Rond kwart over 2 is het in de koel gebeurd, en dan besluiten we om te gaan eten. Dit zal gaan gebeuren bij SnackPoint waar we best snel worden geholpen en het voer goed te eten is. Na een hoop schele wazel in de cafetaria, gaan we terug naar de Parade, waar het feest nog steeds in volle gang is. Niet lang daarna gaan Rever en Frenckel weer op huis aan, want Rever moet nog werken. We besluiten dan om de middag verder voort te zetten in een café, en zo komen we in Café De Witte terecht. Daar claimen we een hangtafel en daar smaakt het bier al een stuk beter als in de koel. Kwart over 5 drinken we ons laatste pilsje van de pot, en dan lopen we terug naar het station om de trein van half 6 te gaan halen. Dit lukt helaas maar de helft, want Bertus, Bianca, Smoogy, Marlene, Tjibbe en Anja halen het wel, en Gijs, Paola, Erpel, Emmy, Riet en Tulp niet, want de deuren gaan vlak voor hun neus dicht en dus nemen ze hun toevlucht in 't restaurant.
Als iedereen thuis heeft gegeten, moeten de meesten om 8 uur weer bij Martens zijn om 't liedje voor Prins Opi d'n Urste te oefenen. Daarna gaan we rond half 10 richting de Brink om daar in de rij te gaan staan om ons stukje te doen. Dit verloopt allemaal goed, en na een hoop andere stukjes beginnen de Puppies dan eindelijk. Stichting LEO mag natuurlijk haar "winnende" liedje ook weer ten gehore brengen. 't Feestje gaat nog door tot laat in de nacht met als hoogtepunt Viva Utopia door de Puppies zelf gespeeld, want toen deed de hele zaal mee. De carnavalsgekte is nu helemaal begonnen in Leunen.
 Wist je dat...
 • schünckelen op de ZoepKoel met de polsbandjes van Erpel helemaal geweldig is?
 • Bertus en Smoogy obscene gebaren maken naar oude vrouwtjes op de ZoepKoel?
 • Riet en Rever elkaar afberen tijdens Beppie Kraft?
 • Bertus heeft gebekt met een opblaaspop?
 • Frenckel een fluim legt op de mouw van een of andere vrouw, die helemaal doorflipt?
 • Rudy betrapt is in de bosjes met Marloes?
 • Gijs traktor rijdt in plaats van vrachtwagen?
 • Riet rode vlekken heeft op zijn borst van het borsthaar uittrekken?
 • Tulp met zijn zatte harses vergeet om zijn fiets op slot te zetten op 't station?
 • Gijs, Paola, Erpel, Emmy, Riet en Tulp de trein op een haar missen de terugweg?
 • Smoogy bang is om onder de douche in slaap te vallen?
 • Smoogy daarna keihard op zijn bek valt in de douche?
 • Smoogy dus twee keer is geflikkert in 24 uur tijd?
 • 't stukje van Leunen 5 weer een typisch Leunen 5 stukje was?
 • iedereen in de zaal meedanste en zong op Viva Utopia?
Zondag 6 Februari 2005
De optocht in Leunen is aangebroken, en wel met schitterend weer mag wel gezegd worden, dus we verzamelen rond half 2 bij de wagen. Die ziet er echt weer super goed uit, en een compliment aan de wagenbouwers is dus wel op zijn plaats! Dan komt de Coupe deVille eraan... Die geweldige Cadillac maakt het geheel pas echt compleet! Hij trekt dan ook veel bekijks, want zoiets zie je niet vaak in Leunen. Kwart over 2 komt de stoet langzaam in beweging, misschien wel te langzaam want de Cadillac heeft er moeite mee en slaat een paar keer af. Jammer genoeg kan hij na de Bodenstraat niet meer verder, en dus moeten we hem achterlaten. Maar het mag de pret niet drukken, want de optocht gaat natuurlijk gewoon door, en dus wordt er gedanst, gesprongen en met slingers en confetti gegooid tot het einde bij het gemeenschapshuis.
Dan gaan de meesten zich even opfrissen, ontdoen van pruik en de te warme kleren, waarna we weer verzamelen in de Brink om te wachten op de prijsuitreiking. Met oorverdovend lawaai bestormen we het podium als blijkt dat we alweer de eerste prijs in de wacht hebben gesleept, en na de "prachtig, mooi en genieten" speech van Herman, zingen we nog even "Pietje bedankt" alvorens het podium weer te verlaten. We blijven tot een uur of 8 plakken om het te vieren, en dan gaan we naar Theis om te eten.
We bestellen traditie getrouw weer shoarma bij Star en ondertussen wordt er rare beesten kwartet gespeeld, koffie gedronken, slap geouwehoerd en meer van dat soort dingen. Het eten wordt gebracht en iedereen geniet van zijn of haar broodje, schotel of pizza.
Na even uit te hebben gebuikt, gaan we dan met de taxi of met de fiets naar Venray, en wel naar de tent van Hulsman. Daar is het kei gezellig, met geweldige muziek zowel van de artiesten (Heino, en een andere knakker, maar door dezelfde knakker gespeeld als Heino (begrijp jij 't nog?)) als van de DJ. De tijd vliegt voorbij en het is zo één uur en dan moet de muziek alweer uit. Enkele GeenCaféers komen rond die tijd pas net binnen en zijn dan ook lichtelijk teleurgesteld. Jantje is dan pissig en wil zijn ballen gelikt hebben, waar Gijs bijna op in gaat. Riet en Rever zijn al zo goed als meteen naar de Koets toe gegaan en komen zonder problemen binnen. We blijven nog wat praten met GeenCafé maar dan gaat de rest weer op huis aan, en dus gaan Tjibbe en Tulp kijken of ze bij de Koets binnenkomen. Daar blijkt een flinke rij te staan, en daar heeft Tjibbe niet zo'n zin in, dus Tulp gaat alleen naar binnen, en Tjibbe gaat naar de Tijd waar de net genoemde GeenCaféers ook heen zouden gaan. Thuiskomst varieert zo'n beetje van half 3 tot half 7...
 Wist je dat...
 • de Leunse 70s & 80s Disco de éérste prijs heeft gewonnen in Leunen?
 • Riet te lui is om naar de joekskapel te lopen om 'n flikkerlichtje te halen en dit daarom maar voor één euro meer van Herman koopt?
 • Erpel een Hokker is?
 • Riet kans meent te hebben bij zatte Tonny?
 • Erpel en Marlene 't clubje zonder stem hebben opgericht?
 • dit clubje door sommigen ook wel stem zonder clubje wordt genoemd?
 • Rever zijn piemel uit zijn broek haalt voor Marlene en Emmy?
 • Erpel en Emmy nog lang napraten over de piemel van Rudy?
 • Marlene zegt dat 'ie klein is, maar droomt dat 'ie groot is?
 • Rever met Daniëlle heeft gekust?
 • Gijs Jantje zijn ballen wil likken?
Maandag 7 Februari 2005
We verzamelen rond 1 uur bij Martens om naar de optocht in Venray te fietsen. Half 2 fietsen we aan, na bij Martens 't eerste biertje alweer achterover geplempt te hebben. Bij de wagen duurt 't vrij lang voor we aanrijden, omdat we zo goed als achteraan moeten starten. Het tempo ligt heel laag, doordat er om de zoveel tijd moet worden gedanst, en dat houdt de wagen nogal op. We liggen dus al snel achter op de groep voor ons en worden er regelmatig op gewezen dat we door moeten lopen. Maar, koppig als we zijn, doen we gewoon zutjes an, en lopen we lekker ons eigen tempo. Gijs laat de toeter regelmatig schallen, wat het sein is om te gaan dansen.
Na twee uur (als 't niet meer is) slenteren is het alweer afgelopen, en haasten we ons naar het schouwburgplein waar de prijsuitereiking plaats zal vinden. Daar duurt 't nog tot half 6 voor de prins de bühne betreedt om de namen van de winnaars bekend te maken. Maar er is bier, en er is muziek, dus we vervelen ons geen minuut. De hel breekt weer los als Richard, dan nog Prins van Rooij, bekend maakt dat de Leunse 70s & 80s Disco 3e is geworden, en ditmaal is het Backus die de massa toespreekt dat het prachtig, mooi en genieten is dat we hebben gewonnen. 't Veulen wint de Piëlhaascup, en na die bekendmaking, gaan we snel naar 't Podium waar Noeët Tuus moet spelen.
Daar aangekomen beginnen ze net weer aan een nieuwe set, dus een betere timing was niet mogelijk. We hossen, feesten en wazelen wat af, en Smoogy zet de Piëlhaas oren op van een vrouw die naast ons staat. Hier wordt een foto van geknipt door 't aanwezige personeel, en daarna volgen nog enkele groepsfoto's. Tegen een uur of 8 gaan we eten bij AnyTyme om daarna de jas te halen in 't Podium en naar de tent van Hulsman te gaan.
Daar draait de DJ de ene goeie carnavalskraker na de andere, I'm Into Folk, Viva Utopia (of is 't Colonia?), Tante Annie, Unne Wals Mèt Maria en noem maar op! Daarna mag Ger Janssen 't podium betreden, ieder wel bekend als Homo Ger. 't Trio 2005 komt aan 't eind binnen en Ger mag nog een liedje zingen van 't prinselijke trio, hoewel de DJ daar niet echt blij mee is. Vervolgens mag J3 nog een paar liedjes zingen en dan is het grote moment aangebroken. De Schintaler komen hun zangkunsten vertonen op de bühne. Maar voor 't zover is, moeten de microfoons eerst gemaakt worden, waarna het optreden, hopeloos vertraagd, eindelijk kan beginnen. De vonken vliegen letterlijk van 't podium af en de hele tent schudt op zijn grondvesten van het geweldige optreden van de Schintaler. Van dichtbij zijn ze toch veel leuker dan van veraf op de Zoepkoel. Tegen half 2 is 't afgelopen en dan gaan Riet, Rever en Tulp meteen naar de Koets toe. De rest blijft nog gezellig nabuurten tot de tent zowat helemaal leeg is gelopen, en daarna gaan we nog een loempia eten en dan naar huis. De thuiskomst varieert tussen half 4 en half 7.
 Wist je dat...
 • de Leunse 70s & 80s Disco de derde prijs heeft gewonnen in Venray?
 • Smoogy als echte Piëlhaas de oren opzet in 't Podium?
 • Riet als echte Piëlhaas de oren opzet in de tent van Hulsman?
 • Tulp als echte Pi... Knol de oren opzet in de tent van Hulsman?
 • Marlene volgens Smoogy een Piëlreus is vanwege haar borstomvang?
 • Rick Jenn niet met Judith wou kussen?
 • Tjibbe zijn bananen-jas is gejat in 't Podium?
 • Smoogy sjans heeft met homo Ger?
 • Riet met zonnebril volgens Gijs net Heino is?
 • Smoogy door andere aanwezigen wordt bestempeld als "enne werme"?
Dinsdag 8 Februari 2005
Vandaag staat het ringsteken op het programma. We hebben ons met twee teams opgegeven afgelopen zondag, en dus staan we al om half 2 's middags bij de Brink. Dat is tenminste de bedoeling, want Erpel, Frenckel en Bertus laten het massaal afweten. Gelukkig komen ze wel op tijd opdagen voor we aan de beurt zijn, dus eigenlijk is 't niet zo'n probleem. 't Spel is iets moeilijker dan dat 't lijkt, hoewel de moeilijkheid 'm vooral in 't sturen zit, en niet in 't steken zelf. Team "Snuitje" doet 't wel beter dan team "Sjolly Sjumper" want de paarden van Sjolly Sjumper (genaamd Bertus en Frenckel) vielen bij de eerste bocht al op de grond, waarbij Frenckel zijn horloge sneuvelde. De ruiter (genaamd Tjibbe) had op dat moment een bijna dood ervaring en mocht van geluk spreken dat hij heelhuids uit de "scrimmage" te voorschijn is gekomen. Helaas haalde geen van beide teams de finale.
Rond half 4 gaan we de Brink in voor de Boerenbruiloft, en tussendoor wordt nog even de finale van het ringsteken georganiseerd door spijkerbroek te hangen. Uiteindelijk wint 't team van Peter Cornelissen van het team van de joekskapel (Noeët Tuus wel te verstaan, en niet Naovenant). De bruiloft is zoals altijd weer veel van hetzelfde en bij hetzelfde zit helaas alweer niet veel grappigs. Er is gelukkig wel bier, erwtesoep, broodjes ham & kaas en roggebrood met vlees, dus we hoeven ons niet te vervelen. En dan is er ook nog een bepaald lysdectisch persoon die voor de vrolijke noot zorgt met enkele sms-jes. Na een uur of 7 gaan we eten in etappes, eerst de vrollie, dan gaan Erpel, Smoogy en Rever. Theis gaat thuis eten, Riet en Tulp gaan naar Texaco en daarna naar huis om uit te rusten. Tot slot gaan Bertus, Frenckel en Tjibbe naar de Vries toe, om daar samen met Wim en Mia te genieten van de frieten...
Ondertussen is Viva Utopia alweer de revue gepasseerd met een nauwelijks verstaanbare Tjibbe, en hebben er enkele Rooijse artiesten met de Puppies enkele carnavalskrakers ten gehore gebracht. Gijs en Erpel gaan er dan met 't bord van Prins van Rooij vandoor, om dit bord bij Riet in de tuin te zetten. Ze zorgen nogal voor wat opschudding, want de vrouwelijke kant van de LPT is hier niet echt blij mee. Verder heeft Willy 't er ook niet zo op, en belt Riet op of hij aan 't stommelen is. Maar alles komt goed, en 't bord siert de gevel van huize Riet.
't Is dus erg gezellig, en voordat we er erg in hebben is 't al 12 uur, en is 't aftellen begonnen. De mutsen worden afgezet, de dankwoorden uitgesproken, en dan eindigt de carnaval voor prins Opi. Voor Prins Riet van Rooij begint 't pas net, want Rever, Riet en Tulp gaan de carnaval afsluiten bij de Koets, waar 't Knollelied en Luene Mien Dörpke menig keer gedraaid wordt, waar gespeecht wordt op de geweldige carnaval en waar 't Leunse volk nog lang op de bar blijft dansen. De "overblijvers" gaan rond half 1 eieren eten bij Bertus, die goed smaken, en na 't opruimen gaan de meesten naar huis toe, of naar Riet om te kijken hoe 't bord hangt...
 Wist je dat...
 • ringsteken een levensgevaarlijke sport is?
 • Tjibbe Arno aan zijn lans wil rijgen?
 • Frenckel zijn horloge het ringsteken niet heeft overleeft?
 • Erpel zichzelf onder kwijlt?
 • de (ex-)Bierkiller een pilsje laat staan om thuis de pot vol te gaan blaffen?
 • Rever de hele carnaval zijn lul achterna loopt?
 • Tulp zich in Polen ernstig heeft misdragen?
 • hij niet eens meer wist wat hij met het vromes had gedaan?
 • Theis fr zo ban kont?
 • Tulp, Theis en Riet alle drie naar huis gaan om uit te rusten?
 • Riet Prins van Rooij is?
 • hij op straat zelfs herkend wordt als Prins van Rooij?
 • de carnaval in de Koets waardig is afgesloten met 't Knollelied en verschillende speeches?
 • Erpel een krat bier krijgt van Anja omdat ze 't Knollelied nog steeds niet kent?
 • Frenckel, Bertus en Tjibbe met de ouders van Mariska en Frank hebben gegeten?
 • Frenckel niet wist dat het de ouders van Mariska en Frank waren?
Woensdag 9 Februari 2005
Gijs en Paola doen iets voor 8 uur het rondje, nadat Gijs iedereen een ludiek sms-je heeft gestuurd, en hier natuurlijk ook weer een ludieke reactie op heeft gekregen. Bij Riet slepen we het "Prins van Rooij"-bord mee en ontdoet Gijs ons van de kerstboom. Via Erpel en Zidane komen we dan in LEO aan, waar de tv al aanstaat, want Nederland moet voetballen. De oplettende lezer van Café Rongen nieuws weet natuurlijk dat Nederland 3 jaar geleden ook moest voetballen, dat de tegenstander toen ook Engeland was, en dat de wedstrijd toen ook al een doorn in het oog was. Gelukkig is er wel voldoende eier- en zalmsalade en ook de zure haring is in grote getale aanwezig. Het bier wordt mondjesmaat gedronken, maar uiteindelijk gaan de meesten toch overstag en wagen zich aan het de afgelopen carnaval zo veel gedronken gerstenat. Na het voetballen, wat overigens in een saaie 0-0 eindigde, is het snel afgelopen en rond kwart over 11 is zo'n beetje iedereen weer thuis. Het was weer gezellig, het is weer voorbij...
« Vakanties
«« Café Rongen Today