Wist je Carnaval...

Legenda: Riet=Paul, Smoogy=Tom, Erpel=Rob, Tjibbe=Arno, Frenckel=Frank,
Shaggy=Gijs, Rever=Rudy, Tulp=Juul & Bertus=Bart.

Onder voorbehoud. Als iemand nog wat weet, dan hoor ik het graag...

WIST JE CARNAVAL 2003...

 1. Februari (Vrijdag) - Smoogy & Brightside
  's Middags komen de die-hards bij elkaar om hun haren te kleuren met spoeling, wat dus voor geen meter lukt. Alleen Bertus is rood, maar die had zijn haren niet meer gewassen. We eten friet bij Bertus in de keuken, die door Gijs wordt gehaald bij de Vries, en daarna gaat iedereen naar huis om de avond even later bij Smoogy te beginnen, die viert dat hij eindelijk de magische leeftijd van 22 heeft bereikt. Iedereen komt verkleed en de stemming zit er al goed in met verschillende carnavalsnummers van onder andere Big Benny, Beppy Craft en meer carnavalesque artiesten, om het maar op zijn Riet's te brengen. De taxi komt te vroeg, dus gaan we maar wat eerder naar Deurne naar de Brightside om daar Carnaval in te luiden.
  In de Brightside drinken we volgens goeie traditie eerst voor een paar pilsjes, waarna we de zaal ingaan, en meteen op ons vertrouwde stekkie gaan staan op de blokken. Er zijn geen artiesten die optreden, wel een of andere belachelijke "kanjer" verkiezing, waar we maar niet aan mee doen. Wel weet Tjibbe zich samen met Gijs van het Hok op het podium te behelpen, en gaat daar een beetje als een zot staan dansen. Na een hoop bier en gefeest gaat de taxi weer terug om half 3 zodat we weer mooi op tijd in bed liggen voor morgen.

  Wist Je Dat . . .
  • de Brightside weer geweldig was?
  • Shaggy het er zonder kleerscheuren vanaf heeft gebracht in Deurne?
  • we voor 10 Euro gratis friet hadden bij de Vries?
  • de kleurspoeling die Bertus zich heeft laten aansmeren bij Etos, voor geen meter werkt?

 2. Maart (Zaterdag) - ZoepParade, L.E.O. & Brink
  's Morgens om 7 uur verzamelen bij Texaco, en bijna iedereen is er al om kwart over, dus we kunnen aanrijden. Frenckel en Rever ontbreken echter aan de selectie. We nemen de trein van kwart voor 8, en zijn dus rond 8 uur in Venlo, waar de eerste blikken bier al worden geopend. De weg naar de Parade is niet moeilijk te vinden, en we zijn zowat de eersten die daar aankomen. Bertus en Erpel duiken nog even de bakkerij in om de honger te stillen, terwijl Lei onder tussen het publiek van de Parade bekijkt en later ook toespreekt. Alles wordt opgebouwd, en er wordt zelfs gefilmd voor L-Ein, waar Bertus nog met zijn grote gezicht goed zichtbaar opkomt. Na 2 uur wachten begint de non-stop-carnavals-show dan eindelijk, dus we schünckelen van een uur of 10 tot 5 in de middag. Frenckel en Rever duwen zich rond een uur of 11 een weg door de immens grote menigte (volgens onofficiële cijfers waren er ruim 10000 man). Om half 1 is het bier van alle groepen van Leunen al op, waarmee we het record verbreken van andere jaren. Tegen die tijd gaan er ook groepjes eten. Riet en Erpel bij SnackyWorld, Bertus en consorten bij de hotdog meneer om de hoek, Frenckel, Rever en Tjibbe bij de Mc even verderop, en de rest zal ook wel ergens wat hebben gesnackt. Met frisse moed kan dan iedereen weer gaan schünckelen, want Beppie komt er eindelijk aan. Heel veel geschünckel later (zelfs met een zatte Jantje die bijna ruzie krijgt, die door Smoogy wordt gesust) besluiten we te gaan eten want het is ondertussen al 5 uur geworden. We vinden een shoarma tent nadat we even in de optocht van Venlo hebben meegelopen, waar we lekker kunnen zitten, en we bestellen een hoop vlees of pizza. Ruim een uur later staan we weer buiten en gaan we met de trein terug naar Leunen naar LEO waar het prinsuitkomen van de Steeg wordt georganiseerd.
  In de Brink zit Rudy ondertussen met GeenCafé te wachten op eten, terwijl de rest zich opfrist of (mama) Kluivert op de boot zet. Het prinsuitkomen is kort maar krachtig, en dit jaar is het Prins Harold d'n Urste. Tegen 8 uur gaan we naar de andere kant van de deur naar de grote zaal om de receptie van Prins Toon d'n Twède mee te maken, en daarna natuurlijk het optreden van Het Puppies Huisorkest (die we helaas allang niet meer gezien hebben) samen met Noeët Tuus (die leuke lampjes te koop aanbieden). Een hoop bier en gezelligheid later loopt het na 2-en, en gaat iedereen zo'n beetje op weg naar huis om morgenvroeg weer fit te zijn.
  Maar er zijn er natuurlijk ook die het nog later willen maken, in dit geval Rever, Bertus en Theis die nog bij Theis eieren gaan eten, waar Jos en Jan van de Puppies ook nog even langskomen. Rond half 7, 7 uur gaat daar dan ook eindelijk het licht uit...

  Wist Je Dat . . .
  • de Parade (weer) geweldig was?
  • Tulp bijna over zijn eigen benen struikelt op het station in Venlo?
  • Shaggy de mongool "uithangt" op de Parade?
  • Bertus bekt met Koentje G?
  • Tjibbe zijn stem verliest, om hem de dag erna te hervinden?
  • Smoogy zo zat was dat hij een ruzie suste?
  • Beppie een vrouw is naar Riet zijn hart?
  • Tjibbe zijn lippen met cocktailsaus besmeert om de hete saus te koelen?
  • Paola geen piemel heeft?
  • Tulp schaamhaar op zijn hoofd heeft?
  • Erpel en Riet groepsex willen met Beppie?
  • een serre volgens Shaggy een Hulsman-effect is?
  • Smoogy Kipachu is?
  • Riet de Bierkiller is en sneller bier bestelt dan zijn schaduw?
  • Gijs dansmarietje is?
  • Tjibbe muizen verkeerd in zijn mond mikt?
  • Riet Gijs zijn streelparkietje is?
  • SnackyWorld gerunt wordt door Mr. Snacky die een Chinees is waar je dingen in het Duits bestelt?

 3. Maart (Zondag) - Optocht Leunen, Brink, Theis & Tent
  We zouden om 10 uur 's morgens bij Erpel Braveheart gaan kijken, maar alleen Frenckel is er zo vroeg. Riet komt ietsje later met de film, en Tjibbe komt binnenvallen als Frenckel net gaat. Ruim een uur later komt de rest ook en maken we de zaken gereed om buiten de optocht te gaan kijken. Rond tien voor half 3 komt de eerste groep langs (de Harmonie) met Bertus die alweer naar een fles bier snakt. Daarna wordt Tjibbe naar voren geroepen door het Leuns Promotieteam en krijgt hij een toespraak voor zijn kiezen. Daarna komen er nog een hoop groepen en wagens, en de prinsenwagen van Leunen ziet er dit jaar zo slecht nog niet uit. Daarna gaan we naar de Brink toe om de prijsuitreiking af te wachten. Er wordt veel gekloot met de muizen van de meiden die zelfs tot op het plafond belanden. Natuurlijk bestelt de Bierkiller alweer het ene pilsje na het andere en teistert het fluitdeuntje uit The Good, The Bad & The Ugly de zaal geregeld. Na de uitreiking beginnen de Puppies weer met spelen dus het wordt weer een gezellige boel.
  Tegen een uur of half 7 gaan we eten bij Theis, net zoals vorig jaar, waar we weer shoarma bestellen, terwijl we weer een spelletjes uit grootmoeders doos doen. Dit keer is het dammen, als we eerst hebben geprobeerd Mens Erger Je Niet te spelen, wat dus niet lukte. De teams zijn gauw gemaakt, en het is Tulp, Riet, Shaggy en Tjibbe versus Paola, Erpel en Rever (en soms ook Emmy). Het eerste potje wordt kansloos verloren door Team 1, en het 2e potje eindigt in een remise. In het 3e potje wordt Team 2 genadeloos ingemaakt, dus moet het 4e potje de beslissing brengen. Helaas eindigt dit ook in remise, dus is het een gelijkspel. Tijdens het 3e potje wordt de shoarma gebracht en kan iedereen gaan smikkelen en smullen van het vlees of de pizza. Daarna buiken we nog even uit, en om half 11 gaat de taxi alweer richting Venray naar de tent. Daar is het goed schünckelen met de hofkapel en de eerste goeie prins van Venray met de meest belachelijke naam: Edgar. Er wordt veel gefeest, maar helaas zijn er ook weer mensen bij die teveel hebben gegeten, of te kort hebben uitgebuikt, en dus verlaten Frenckel & Marieke, Rever en Riet ons eerder dan wellicht eigenlijk de bedoeling was. Smoogy en Marlene gaan rond 1 uur, en Erpel en Emmy niet lang daarna. Gijs moet weer een neger op de boot zetten, dus hij gaat op zoek naar een wc, die hij vindt bij Hulsman. Daarna komt hij terug en vnidt meteen een nieuw spelletje uit, dat hij samen met Tulp en Tjibbe speelt. Dan worden we de tent uitgeveegd door de uitsmijters en dan gaan we nog even naar de Koets toe. Paola en Gijs lopen naar de Klokkeluider en daarna naar huis, waar ze Tjibbe en Linda tegenkomen die net uit de taxi stappen als ze bij de Brink aankomen. Bertus en Tulp schünckelen nog door tot in de kleine uurtjes bij de Koets.

  Wist Je Dat . . .
  • Riet munten zoekt die gewoon in zijn zak zitten?
  • Tjibbe Frenckel "be there or be square"t en zelf de square is?
  • de familie Kersten compleet was? En dat hebben we geweten...
  • er eksters (en andere beschermde diersoorten) in Theis zijn haar nestelen?
  • Tjibbe door Linda is wakker gepijpt en het lekker vond?
  • de muizen over het plafond rennen?
  • Dino van Marieke Juul heeft gepijpt?
  • we de Hei over gaan nemen aangezien de optocht daar maar 3 minuten duurde? Of niet...
  • Bertus zich de man voelt omdat hij er 2 legaal binnen heeft?
  • Tjibbe de DamSmurf is?
  • Paola al haar vrije uren zonder Gijs besteedt aan dammen?
  • Riet de zwakste schakel was in het potje dammen met Tulp, Shaggy en Tjibbe tegen Paola, Erpel en Rever?
  • de boot aanduwen in Hulsman zelfs lukt?
  • de groep van Café Rongen om 1 uur gehalveerd is?
  • de Bierkiller 4x met de taxi gaat op 1 dag?
  • de Mummy Returns in de persoon van Gijs die wordt gemummificeerd door Tjibbe?

 4. Maart (Maandag) - Optocht Venray, Podium, de Graaf & Tent
  Shaggy begint het rondje rond 2 uur waarna we iedereen ophalen en nog even stoppen bij Texaco om RedBull in te slaan. Daarna rijden we naar Venray om een geschikte plaats te zoeken, die we vinden tegenover het stamcafé van Riet, te weten 't Keldertje. Daar wachten we geduldig tot de optocht eindelijk langskomt en nog geduldiger tot de gaten in de optocht gedicht zijn. Gelukkig hadden Smoogy en Tjibbe bier gehaald (18 consumpties met 2 man, zonder dienblad, doe dat maar eens na), zodat we geen droge keel kregen. Als eindelijk iedereen voorbij is, en ook de harmonie van Leunen langs is geweest, met de 3 man die uit het gelid lopen die toevallig allemaal uit dezelfde familie komen, gaan we naar 't Podium waar het nog niet druk is (maar een half uur later stampvol zit) en waar Noeët Tuus de sfeer maakt. Daar is het zeker gezellig en daar wordt ook iedereen geschminkt. Eerst blauw van de smurfen, en daarna met snorren en baarden van de vrollie uit de groep van John van de Puppies.
  En zo gaan we allen geschminkt eten bij de Graaff waar de carnavalsstemming er ook goed in zit. We bestellen en schünckelen gewoon door onder het genot van carnavalsmuziek. We eten een lekker soepje en een lekker hoofdgerecht (behalve Emmy, die een half warme schnitzel voorgeschoteld krijgt, dus die om een nieuwe vraagt) terwijl we een glaasje bier of fris drinken. We buiken nog even uit, en dan gaan we naar de tent. Maar... natuurlijk niet zonder souvenirs. Gijs en Bertus vinden een of andere carnavalsolifant, die ze maar meenemen naar de tent. Onderweg wordt Erpel er nog mee mishandeld, en in de tent gaan die praktijken gewoon door, tot het ding kapot is. Dan begint Erpel te toveren, en hji haald van de vreemdste plaatsen de vreemdste objecten tevoorschijn. Hij laat zelfs Riet op mysterieuze wijze verdwijnen. Na een tijdje gaan we vooraan staan omdat het daar wellicht gezelliger is, en dan komen Frenckel, Theis, Rudy, Marieke en Judith ook terug van het eten bij Theis. Vooraan is het goed schünkelen met Prins Edgar en consorten en de hofkapel natuurlijk. Er wordt nog een nieuwe tekst verzonnen op De Fiets van Henkie, en als het langzaam leeg loopt begint Shaggy zijn spelletje weer. Tegen 2 uur worden we er weer uitgeveegd, maar niet voordat we de polonaise hebben gedaan met de uitsmijter. Dan gaan we langzaam aan op huis aan, en Tulp staat in dubio of hij nog naar de Koets zal gaan of niet. Later bleek dat Riet daar stiekum heen was gegaan zonder iets te zeggen. En wij maar denken dat het een mietje was dat al naar huis was...

  Wist Je Dat . . .
  • Bertus door Rob Gielens als slang bezweerd wordt in de zoutbak van Leunen?
  • Marlene haar stem terug krijgt door veel zaad te slikken?
  • Judith zondag's haar gekke 5 minuten had, en dat ze toen heel gezellig was?
  • we allemaal geschminkt zijn (en Tulp na een beetje aandringen)?
  • Pipo de Smoogy en MaMarlene?
  • Gijs Bertus lang en breed op de tafel en de bar neemt?
  • TiTa ToverErpel Riet weg had getoverd?
  • het veertje van het staartje van de kanarie uit de nestkas van het hoofd van Theis van Piet van Pa zojuist gepasseerd is?

 5. Maart (Dinsdag) - Boerenbruiloft, Vries, Brink & Koets
  De boerenbruiloft begint laat dit jaar, pas om 4 uur, dus Tjibbe is er om kwart over, Erpel om half 5, en daarna Gijs en Paola rond kwart over 5, en dan druppelt iedereen langzaam binnen. Iedereen? Smoogy en Marlene moeten werken en komen niet, Frenckel probeert ze in Maashees te leren wat echt carnaval vieren is, en Marieke doet natuurlijk met hem mee (hoewel ze het er maar moeilijk mee had, aangezien ze tegen de avond alle alcohol weer uit moest kotsen). Gerrit (papa Bertus) heeft zijn trompet meegebracht en geeft nog een rondje, terwijl hij wat noten blaast. Bertus had een beetje last van een kater en heeft 's middags brokjes gemaakt. Maar ja, hij was dan ook vroeg thuis 's morgens.
  Rond half 8, als de soep opgediend is, gaan Erpel, Emmy, Tjibbe en Paola wat eten bijnde Vries, terwijl de rest verder gaat met pinten nuttigen. Tegen acht uur zijn we weer compleet, en dan beginnen de Puppies ook met hun muziek. Ze beginnen met de Rooyse carnavalshits, met medewerking van de originele Rooyse zangers en de TostiBand. Daarna brengen de "Leunse Bejaarden" aka "Leunen in Afdaling" hun versie van het Knollelied, dat er wel wat weg heeft van het origineel, als je goed luistert. Vervolgens de Leunse Import nog, en dan komt de taxi alweer bijna om ons op te halen en naar de Koets te brengen. Rever en Tjibbe blijven nog even, Rever omdat hij 's morgens om 6 uur weer moet beginnen, en Tjibbe omdat hij nog even I'm Into Folk wil horen. In de Koets gaan om onbekende redenen de deuren een half uur eerder dicht dan anders, dus moeten Tjibbe, Erpel en Emmy een uur buiten wachten voordat ze naar binnen kunnen. Tjibbe gaat dan rond kwart over 2 naar huis, en de rest volgt zijn voorbeeld een klein uur later.

  Wist Je Dat . . .
  • Marieke in Maashees zo duchtig doorzakt dat ze ervan moet kotsen?
  • Frenckel zich daarom een bult heeft gelachen?
  • de gulle Rever? "Hak! Hak! Hak!"...
  • Tjibbe en Bertus volgend jaar naar de Soepkoel gaan?
  • de Bierkiller ook wel bekend staat onder de aliassen TaxiKiller, SpaBlauwKiller en PoepKiller?
  • Bertus als enige van de groep ene kater heeft gehad met brokjes tot gevolg?

 6. Maart (Woensdag) - Herringschellen in L.E.O.
  En dan is het carnaval afgelopen, en gaan we nog een laatste keer Herringschellen. Tjibbe doet het rondje en komt zonder iemand op te halen bij Erpel terecht. Dus lopen we met zijn 3-en naar Tulp, die nog aan het werk is, dus lopen we naar LEO. Het banket valt een beetje tegen, er wordt wel rond gegaan met een schaal met toatjes en haring, maar je mist toch het zelf smeren een beetje. Er wordt voetbal getoond van de Amstel Cup en Tonny heeft namens ViTh een video gemaakt van de optocht die we nog 2 keer te zien krijgen. We voetballen wat, en er wordt nog een hoop nagepraat over de carnaval. Dan gaan er sommigen naar de Koets toe om daar verder te eten, en la shet rond 11 uur afgelopen is, dan gaan we maar weer naar huis. Het is weer mooi geweest...

  Fotoos komen, zo gauw Emmy ze heeft ontwikkelt...
« Vakanties
«« Café Rongen Today