Wist je Carnaval...

Legenda: Riet=Paul, Smoogy=Tom, Erpel=Rob, Tjibbe=Arno, Frenckel=Frank,
Shaggy=Gijs, Rever=Rudy, Tulp=Juul & Bertus=Bart.

Onder voorbehoud. Als iemand nog wat weet, dan hoor ik het graag...

WIST JE CARNAVAL 2002...

 1. Februari (Vrijdag) - Brightside
  Het begin van de carnaval neemt zijn aanvang in de Brightside, waar we met de taxi naar toe worden gebracht. Onderweg vertelt de chauf ons nog zijn levensverhaal, en dinsdag zal blijken dat hij ondanks zijn trage geschiedenis, toch nog een hoop humor heeft.
  We beginnen voorin, maar gaan rond 11 uur toch de zaal in. CoolDown Café blijkt nog net zo slecht te zijn als de vorige keer, dus keren we hen de rug toe. Aangezien er alleen maar mensen uit Leunen op de blokken staan, ziet dat wel grappig uit. Shaggy krijgt om de een of andere onbekende reden ruzie met een kerel die zijn mouw eraf trekt, maar verder is het een geweldig gezellige avond. Sommigen gaan aan het eind van de avond nog een hapje eten, en de taxi brengt ons weer veilig thuis rond half 4.

  Wist Je Dat . . .
  • CoolDownCafé nog steeds K#T is?
  • Gijs ruzie krijgt waardoor zijn pak kapot getrokken wordt?
  • Paola zat te geilen op een meid? En niet alleen Paola...
  • Riet in bed werkt?

 2. Februari (Zaterdag) - ZoepParade, L.E.O. & Martens
  We gaan naar de Zoepkoel (Schünk(elk)oel) in Venlo. Tjibbe verslaapt zich en volgt het hele gebeuren vanaf de Parade met Joep & Jenneskens en alles, maar de rest heeft een geweldige ochtend en middag. Sommige optredende artiesten waren nog best leuk ook, maar Big Benny was helemaal geweldig! Superlatieven schoten tekort. Jammer genoeg laat het weer nogal wat te wensen over, en helaas heeft het ook een beetje geregent. Rond 4 uur is het alweer afgelopen, en dus gaan we met de trein terug naar Leunen...
  ...op weg naar de Brink want daar komt de prins van de Steeg uit. En dat wordt niemand minder dan Wilbert "Als ik prins wordt kom ik niet" d'n Urste. Na de goed onderbouwde speech drinken we er nog een paar, en daarna gaan we naar Martens, waar de prinsenreceptie al in volle gang is. Klokslag half 12 gaat de stoet naar Venray om Eric Dikeb te gaan bewonderen, die pas 2 uur later zou beginnen. Tjibbe blijft wederom achter om bij Martens verder te zuipen. Thuiskomst rond 3 uur.

  Wist Je Dat . . .
  • de Puppies een nieuw Kabouter Plop nummer spelen? Laa Laa!
  • schünkelen geweldig is?
  • Tjibbe de Zoepkoel mist? En nog zeikt over zijn misgelopen bier ook?

 3. Februari (Zondag) - Optocht Leunen, Brink, Theis & Tent
  Optocht Leunen, en Tjibbe loopt mee met het door Riet, Smoogy, Tulp, Shaggy en Erpel vervaardigde bord met opschrift "IK ZIE SEX NIE ALS LUST, DOARUM BIN IK 2X11 ONGEKUST". Hij ziet een beetje pips aangezien hij vantevoren nog even brokjes heeft gemaakt, maar verder marcheert hij mooi mee op de maat van joekskapel Nooët Thuus.
  Een eervolle 2e plaats wordt hem daarna in de Brink toegekent, en het symbolische bedrag van 5 Euro wordt hem toegestoken door jeugdprins Thomas d'r Urste. Er moet natuurlijk ook gegeten worden, en dat doen we bij Chaggie, waar we shoarma bestellen. Er wordt driftig Dick Bruna kwartet gespeeld, waar de gemoederen af en toe hoog oplopen, en tv-gekeken, naar L-ein en JackAss natuurlijk.
  Na dit eet-intermezzo gaan we tegen 10 uur met de chaggerijnige taxi naar de tent toe, om daar tot half 3 ongeveer door te schünkelen. Shaggy vindt nog een bierbalk, die van de Chabbe's blijkt te zijn.
  Daarna willen we naar huis toe lopen, maar Riet, Erpel, Bertus en Tulp duiken nog even d'n Oldtimer binnen, waar Riet letterlijk op d'n tap gaat. Dan gaan ze nog naar de Koets toe, waar Riet weer op de tap gaat, en uiteindelijk komen ze bij Berden thuis om pizzabroodjes te gaan eten. Een goed geslaagde zondag...

  Wist Je Dat . . .
  • Shaggy een bierbalk heeft gevonden en natuurlijk heeft meegenomen?
  • Monieq poept, boert, scheten laat, plast en menstrueert? En dat ze daarover in de taxi opgeschept?
  • Riet niet aan de knopjes van de taxi-chauffeur mag komen?
  • Dick Bruna kwartet weer helemaal IN is?
  • de brokjesteller alweer op 3 stond? Smoogy, Rever en Tjibbe...
  • Riet op d'n tap stond in de Koets en in d'n Oldtimer?
  • Tjibbe 2x11 ongekust in de optocht 2e is geworden?
  • Riet natuurlijk nooit een arme goudvis in de magnetron zou stoppen?

 4. Februari (Maandag) - Optocht Venray, Podium, Chez Tulp & Tent
  Optocht Venray, en we staan weer veel te vroeg bij Den Engel. Onder het genot van de blikken bier van Tjibbe kijken we naar de optocht die anderhalf uur na aankomst, langskomt. Op het laatst begint het helaas te plenzen, waardoor de rest niet wil wachten tot de wagen van Venray is gepasseerd, en dus alvast aanlopen. Als de optocht afgelopen is, gaan we dus naar het Podium toe, waar wij eerder op het Podium staan dan de rest, die de jas nog moest ophangen.
  In het Podium speelen de Boarze Piepers, de beste joekskapel van Limburg naar het schijnt, en dat is zeker niet gelogen. De Vagonaise wordt door ons uitgevonden (polonaise met partnerruil), en er wordt lekker gezopen met de gejatte bierbalk van gisteravond.
  Rond 7 uur gaan we op Juul aan, om de door Jan gemaakte soep, en de door Jet gemaakte balletjes in tomatensaus te gaan nuttigen. Het eten is heel goed te eten, hoewel sommige mensen een beetje overdrijven en net iets teveel eten, waardoor ze later vroegtijdig af moeten haken omdat ze buikpijn hebben (boontje komt om zijn loontje, zeggen ze wel eens). We kaarten nog wat na, waarna de taxi en de fiets ons om 9 uur naar de tent brengen.
  In de tent zou vandaag Big Benny komen volgens Shaggy, maar die blijkt nergens te bekennen, en dus moeten we het maar weer schünkelen met Taai Taai, ook leuk. We worden er weer uitgeveegd, waarna Bertus, Tulp, Riet en Tjibbe nog even naar de Koets gaan, daarna nog even naar de Palentijn, en daarna weer even naar de Koets, waar Tulp en Bertus dan blijven. Bertus schünkelt nog met een meid, maar verder gebeuren er geen interessante dingen.

  Wist Je Dat . . .
  • Bertus met Susan Blokfluit heeft geschünkelt? 2 keer zelfs, ja.
  • de Chinese tomatensoep van Jan echt helemaal geweldig is?
  • Rudy en Frenckel van het teveel eten van balletjes in tomatensaus duchtig pens-pijn hadden?
  • we de Vagonaise hebben uitgevonden, en dat die best leuk is als iedereen meedoet?
  • de Baetere Helft niet kan tippen aan de Boarze Piepers?

 5. Februari (Dinsdag) - Boerenbruiloft, McJurken, Brink, Tent & Koets
  De laatste dag alweer, en wel de dag van de Boerenbruiloft. Alleen Paola, Tulp en Tjibbe zijn klaar om 3 uur 's middags om er heen te gaan, maar gelukkig komt de rest ook snel. Na alle plechtigheden, felicitaties, errentesoep en broodjes, besluiten we bij Bertus te gaan chinezen, en dat bleek een goeie beslissing. Jurken had namelijk russelNieuwsStraat nog op video, dus daar hebben we helemaal dubbel om gelegen. Vooral Flikkers en het Hitlerfilmpje deden het goed. Dan arriveren de dames met de Chinees en de friet, dus moet er gegeten worden.
  Gauw genoeg na het eten gaan we weer naar de Brink toe om toch nog even een paar nummers van de Puppies te horen. Op Nog Niet Misschien gaan Frenckel en Riet hard onderuit, en Tulp vraagt LaaLaa nog maar eens een keertje aan. GeenCafé & Het Hok zitten in een hoekje, en gaan veel te vroeg weg, helaas voor hun. Helaas maakten wij ook de fout om om kwart voor 11 al taxi te hebben, hoewel...
  Riet, Erpel en Tjibbe zitten bij een heuse buutreder in de taxi, die de hele weg naar Venray grappen vertelt. Tjibbe kwam bijna niet meer bij van het lachen. in Venray doet hij er nog een schepje bovenop door tegen de wagen van de concurrent te schoppen. In de tent is het een dooie boel, dus gaan we maar vooraan staan om nog een beetje sfeer te krijgen, waarna de rest vanzelfsprekend volgt. Riet loopt nog een paar keer over het podium heen, terwijl de hofkapel maar door ratelt over het mooie leven in Rooy.
  Tegen 2 uur worden we weer verzocht elders verder te schünkelen, dus gaan we naar de Koets toe. Daar gaat het feest tot ongeveer 5 uur door, waarna Riet nog met een paar GeenCaféers naar Snooks gaat. Het einde van een geweldige carnaval...

  Wist Je Dat . . .
  • de geweldige carnaval er nou helaas weer op zit?
  • Rever 's morgens als hij naar het werk gaat Riet tegenkomt die terugloopt van Venray?
  • ut lève moj is, as Knölleke, as Knölleke ien Luenen?
  • als Café Rongen vooraan staat, de rest vanzelf volgt?
  • we een buutreder als taxichauffeur hadden met een vriendin die met volle mond praat?
  • Riet en Frenckel op hun bakkus gaan in de Brink op Nog Niet Misschien?
  • de Puppies helemaal de pan uit schünkelen?
  • BrusselNieuwsStraat elke maandag om tien over 9 op de eerste Belg komt?
  • ze in Leunen errentesoep verkopen?

 6. Februari (Woensdag) - Herringschellen in L.E.O.
  Herringschellen bij LEO, maar bijna niemand neemt een haring. Ook het bier wordt in zekere mate geconsumeert. Nederland Engeland is de doorn in het oog van de avond, want er was geen reet aan. Verder valt er niet veel te vertellen, want we gingen tegen 11 uur weer naar huis.

« Vakanties
«« Café Rongen Today