Wist je Carnaval...

Legenda: Riet=Paul, Smoogy=Tom, Erpel=Rob, Tjibbe=Arno, Frenckel=Frank,
Shaggy=Gijs, Rever=Rudy, Tulp=Juul & Bertus=Bart.

WIST JE CARNAVAL 2001...

 1. Februari (Vrijdag) - Brightside & Apollo
  We beginnen de avond vroeg in een plaatselijk café in Leunen, waar de naam verder niet van genoemd zal worden in verband met een proces dat de Reclame Code Commissie tegen ons heeft aangespannen. Toen iedereen veilig in de Herberg was aanbeland, werd de taxi gebeld om om 10 uur (locale tijd) naar Zeilberg af te reizen. Juul en Smoogy spelen nog een partijtje tafelvoetbal tegen Basje en Gussen, wat ze verliezen, en zelfs 1 set met 10-0, dus moesten ze kruipen. De taxi was mooi op tijd, en de pret kon beginnen.
  Bij Apollo stond een rij waar zelfs de Fata Morgana op een drukke dag in de Efteling niet tegen op kan, dus lopen we de Brightside binnen, waar de stemming er ook al aardig in zit, maar waar om een ons onbekende rede, niemand staat te wachten. Al gauw komen er meer mensen van Leunen binnen, en na een tijdje gaan we de zaal in waar One Two Trio het feest van de zotten al heeft ingeluid.
  Na een bepaald tijdstip gaan een paar mensen nog proberen om bij Apollo binnen te komen, wat ze ook lukt. Slechts enkelen blijven over in de Brightside om daar verder te gaan met pintjes drinken. De taxi is op tijd weer terug in Zeilberg, misschien iets te vroeg, waarna we weer terug keren naar het zonnige Leunen. Helaas wordt er nergens meer gegeten, dus iedereen is op tijd weer thuis.

  Wist Je Dat . . .
  • de Brightside geweldig was?
  • Tjibbe vrijdagnacht zijn buurmeisje nog heeft opgezocht en daar onderhand een orgie aantrof?
  • Riet er na een half jaar achter komt dat er nog maar 1 BP is aan de Leunseweg?
  • Juul en Smoogy moesten kruipen tegen Basje en Gussen?
  • Erpel na het feestje bij Rongen heeft gekotst? Zelfs over zijn eigen sokken!
  • Riek 100 gulden uitgeeft op een gratis avondje bij Rongen?

 2. Februari (Zaterdag) - Zoepkoel, L.E.O. & Martens
  De langste dag dat we feest gevierd hebben was zaterdag. Om 10 over 8 is het verzamelen bij de bushalte bij de Rabobank. Menigeen is te laat, maar de bus ook, dus dat komt goed uit. Erpel voelt zich niet helemaal 100 procent, en Rudy komt helemaal niet opdagen. Als na een kwartier kaartjes kopen iedereen dan eindelijk in de bus zit, begint de reis rond kwart voor 9 naar Venlo. Natuurlijk wordt het nodige bier al genuttigd in de vorm van blikjes Heineken of zelfs beugelflessen Grolsch. Na Casele besluit de buschauffeur maar meteen de autobaan op te gaan, dus dat schiet lekker op.
  Rond half 10 komen we in Venlo aan, en dan begint de voetreis naar de Zoepkoel. Na een paar minuten komen we aan, en zoeken we ons een leuk plaatsje uit. Na een hoop getest en wat slechte carnavalsmuziek, begint het plein om 11 uur eindelijk te leven als een of ander belangrijk figuur halverwege het plein op een plateautje zegt dat we gaan beginnen. De sfeer die er hangt is met geen pen of toetsenbord te beschrijven. Ik kan alleen maar zeggen dat iedereen volgend jaar zelf moet gaan kijken! Tegen de middag wordt het natuurlijk tijd voor een warme hap, van Petatte Wiel (spel ik het goed?) wat er uiteraard in gaat als koek.
  Een hoop blikjes bier, Vastenaovend liedjes en uitstapjes naar de wc later is het afgelopen, en keren we weder naar Leunen, sommigen met de trein, anderen met de bus. Riek, die nog nooit in een trein had gezeten, was zo blij als een kind.
  Weer terug in Leunen, gaat de reis naar L.E.O. dat open wordt gehouden door FC de Steeg. Omdat S.S.S. en GeenCafé Dames I aanwezig zijn, kan er een tafelvoetbal wedstrijd worden gespeeld, en wel een die verassend genoeg wordt gewonnen door GeenCafé Dames I met 3-1! Riet en Tjibbe hebben nog niet fatsoenlijk gegeten, en bestellen wat shaorma wat netjes na 3 kwartiertjes wordt gebracht. Langzaam maar zeker druppelt iedereen binnen, en dan roept de Steeg haar nieuwe prins uit, Prins Appie d'n Urste.
  Rond half 9 gaat de avond verder in Martens, waar de Prins Receptie al in volle gang is. Sandra is er ook weer eens een keertje bij, en ook de Puppies zijn van de partij. Ondertussen is er niemand meer nuchter, en er gebeuren dan ook af en toe rare dingen, wat je hieronder terug kan lezen bij de Wist Je Datjes. Rond een uur of 3 is het wel welletjes, en willen Riet en Tjibbe nog even wat gaan eten. Anderen willen nog naar de Steeg, maar daar komt niks meer van terecht. Ook Bart, Karin, Theis en Judith gaan niet meer mee eten, dus lopen Riek en Tjibbe maar alleen naar Venray. Rond 4 uur zijn ze weer terug in Leunen met shoarma achter de kiezen.

  Wist Je Dat . . .
  • de Zoepkoel geweldig was?
  • Paola gepurd moet worden door Prins Appie I?
  • Riet zich aan Theis vergrijpt?
  • homorongen@hotmail.com?
  • Café Rongen en GeenCafé de enige waren buiten de Steeg in L.E.O.?
  • we Chris kwijt waren geraakt bij de Zoepkoel?
  • Tjibbe met zijn dikke kop op L1 is geweest tijdens Wiel Nakken met Kaw Schotel?
  • Paola bij Riek haren uit zijn baard trekt?
  • Rever een SOA-Lip had opgelopen en daardoor niet mee kon naar Venlo?
  • Smoogy knuffelt met hele oude konijnen?
  • Sandra van Daan?
  • Riek goed kan blasen (D) en niet alleen bij tafelvoetbal?
  • Riet in de Trein?

 3. Februari (Zondag) - Optocht Leunen, Steeg, Erpel & In Den Engel
  De dag begint 's middags met de optocht. Om 2 uur verzamelen we ons bij Erpel thuis, met knikkende knieen, want het is best koud buiten. Met een kratje bier in de aanslag gaan we dan buiten zitten en wachten we op de geweldig lange optocht van Leunen. Natuurlijk duurt het niet lang voordat hij komt, en voordat hij afgelopen is. De prinsenwagen valt weer tegen, en ook die van 3x11 Jeugdcarnaval is niet echt geweldig. Na een half uurtje vluchten we weer naar binnen omdat de optocht afgelopen is. Als iedereen zijn pilsje op heeft gaan we naar de Steeg waar GeenCafé ondertussen al gearriveerd is. Natuurlijk zuipen we ons de tering, en halen we oude vakantie herinneringen op met de Bever, de Kabouterdans en natuurlijk een flesje ordinaire Smirnoff in de vorm van Wodka Ice.
  Na een hoop polonaises, gekwats en gehos, breekt de tijd aan dat er bijna niemand meer aanwezig is in de Steeg, en dus gaan we dan naar Erpel toe om te eten. En natuurlijk hetzelfde als vorig jaar, friet, frikandellen, korketten, kouwe schotel en eieren. Heerlijk. Na de nodige bakjes koffie (sommigen hadden er wel 5 gehad) gaat de taxi naar Venray om kwart over 9. Bij In Den Engel is het dus pisdruk, tegen tienen zijn we eindelijk binnen. La Vita brengt daar al een beetje sfeer met hun flauwekul gebeuren, en we zouden Leunen niet zijn als we niet zo'n beetje vooraan stonden. Het nodige bier wordt genuttigd in uiterst hoog tempo, maar wordt er in de polonaise weer net zo snel uitgezweet, dus niemand wordt echt zat.
  We doen de polonaise met een van de lui van La Vita, en TAFKAB en Jeroen hebben op het eind nog bijna ruzie met een van de roadie's. We laten ons niet echt gemakkelijk uit de tent zetten, en maar blijven lekker lang onder luid gezang van de geweldige carnavalskraker van een of andere ongetwijfeld zeer bekende kerel, het "Santé - Kameraden" lied rondhangen. Maar na alle tafels gehad te hebben waar we op konden trommelen, en het Engelvolk het toch een lichtelijk irritant beginnen te vinden, gaan we toch maar de jas halen, en naar de loempia kraam om nog even wat te nuttigen, alvorens met de taxi weer huiswaarts te keren.

  Wist Je Dat . . .
  • Smoogy en Tjibbe met kleine kinderen over het podium hebben gekropen?
  • Emmy met kleine kinderen de vogeltjesdans heeft gedaan?
  • Truus van Erpel lekkere Kaw Schotel, frikandellen, kroketten en koffie had?
  • Foofer Riek uitlaat in plaats van andersom?
  • Erpel drie standen heeft?
  • Tjibbe en Erpel Minnie Mouse wel een lekker stuk vonden?
  • Feyenoord volgens Paola 6 punten krijgt als ze met 6-0 winnen?

 4. Februari (Maandag) - Optocht Venray, Rudy & In Den Engel
  Gijs maakt een rondje langs de deuren rond 2 uur. Menigeen ziet er niet meer zo fit uit, maar wat wil je ook. We komen ruim op tijd bij de engel aan, waar de optocht pas een half uur later aankomt. Gelukkig hebben we 2 treedjes blikken Heineken bij ons om de eenzame minuten vóór de optocht mee door te brengen. Rond 3 uur komt dan eindelijk de eerste politieauto in zicht, waarna nog vele praalwagens volgen.
  Als iedereen denkt dat het voorbij is, komt de prinsenwagen van Venray nog, en als wij al ons bier naar binnen hebben gegoten, gaan we naar het Podium waar de Leunse Joekskapel Noeët Tuus alweer een feestje aan het bouwen is. Op aangeven van Tillie wordt dan ook weer het bekende "Santé - Kameraden" lied gezongen, en het wordt warempel overgenomen door de joekskapel, die er handig op inspelen. Na een uur of wat komt de Leunse prins Carlo d'n Urste dan ook de boel onveilig maken met de grote Raad van Elluf, uiteraard zonder scepter, want die was 'ie kwijt geraakt. Kwart voor 7 wordt besloten om toch maar eens op Rudy aan te gaan, want een beetje voedsel gaat er wel in.
  Truus had heerlijke soep klaar staan en daarna volgden de knaks, frikandelen en andere heerlijkheden, zoals eieren. Riet gaat even naar huis om zijn tanden te poetsen, en een paar anderen frissen zich ook even thuis op, of drinken een bakje troost bij Rever thuis. Kwart over 9 gaat de taxi al, na een hoop gewijfel over waar we nou heen moesten: Puppies of Venray. Het werd uiteindelijk het laatste. De Engel is net open, want de deuren gaan pas om 9 uur los, en dus is het er stervens druk. Als iedereen binnen is, staan alleen Tjibbe en Riek nog buiten, maar na een beetje duwen weten ook zij zich bij de rest van de groep te voegen. dit keer maakt de Little Earth Band de boel onveilig, maar die hadden langere pauzes dan sets en dat was eigenlijk wel jammer, want ze speelden best goed, ook al was het dan soms met de cd mee.
  Natuurlijk is het heel gezellig, en ook het bandje in de pauze met de bekende carnavalskraker van Wiel Nakken "Rouw Rouw Rouw" ofwel "Pummelke" slaat goed aan. De tijd vervliegt snel als je het leuk hebt, en zo ook vandaag. Al gauw is het half 3 geworden, en moeten we weer gaan het "Santé - Kameraden" lied gaan zingen, wat Jopie daarvoor al op het podium had gedaan met de microfoon in zijn hand, die er toen nog wel aanzat. Het Engelvolk veegt ons er weer langzaam maar zeker uit, maaar Jopie slaat "per ongeluk" een ruit in, en moet naar de EHBO. We staan weer buiten, en gaan dus ook maar weer naar de loempiakraam om een (kip)loempia met veel saus te halen. De taxi brengt iedereen weer naar huis. Erpel, Juul, Frenckel en Emmy gaan nog bij Bart eieren eten, en Riet en Tjibbe zoeken de shoarma tent op, waar helemaal niemand zat. Jeroen, Bart en Pappie van de Revers in Opleiding kwamen ook nog even binnenvallen met hun zatte "knøk", om Paul maar even van achteren te purren, Jeroen dan. Thuiskomst tussen 4 en half 5.

  Wist Je Dat . . .
  • Shaggy de opener van Rever niet snapt?
  • Emmy vindt dat Tjibbe een bil over zijn naad heeft?
  • het broertje van Smoogy Riek van achteren wilde purren?
  • Riek dat absoluut niet kon waarderen, en zelfs wegrende?
  • Tjibbe ten lijve heeft ondervonden dat de onsterfelijke woorden van Henk Westbroek dat "hete saus met pitjes 2 keer heet is" waar zijn?
  • Theis moest werken bij de Engel? Glazenophalen!!!
  • Truus van Rever lekkere soep, knaks, frikandellen, eieren en koffie had?
  • Leunen weer geen prijs had bij de Pielhaas?
  • Juul dacht dat het 2 uur was toen ze eieren aten bij Bart?

 5. Februari (Dinsdag) - Boerenbruiloft, Juul, (Kinderbal) & In Den Engel
  Vandaag is bijna iedereen wel brak, maar dat dimt de feeststemming allerminst, ook al staan op het eerste dienblad in de Brink meer cola dan bier... We zijn ruim op tijd aanwezig (3 uur) om het officiële gebeuren nog mee te maken (joy!). Na enige tijd zijn we zo goed als compleet, want Riet zijn pak zat nog in de machine. Uiteraard worden er een hele hoop (goeie) grappen gemaakt, waarvan slechts een deel bij de Wist Je Datjes is belandt omdat ik uiteraard geen joker ben en de godganse tijd die dingen op ga liggen schrijven.
  Na de snert en de broodjes kaas en ham wordt besloten om maar niet bij de Vries te gaan eten omdat Riek daar slechte herinneringen aan heeft, en er nooit meer komt uit principe, dus biedt Juul aan om bij hem friet te bestellen. De "gang" gaat dus naar huize Swinkels om daar Chinese Tomatensoep met wijn, friet, snacks en koffie te nuttigen. Na de koffie gaan Smoogy en Tjibbe naar Martens om naar het Jeugdbal te gaan. Erpel kotm later ook nog aanzetten, omdat hij bang is in een dipje te komen als hij bij Juul op de bank gaat zitten.
  Kwart voor 9 gaat de taxi naar Venray toe waar den Engel nog dicht is, omdat de deuren pas om 9 ur los gaan. Als iedereen binnen is, staat alleen Tjibbe nog buiten, net als gisteren, maar na een kwartier is hij ook eindelijk binnen. Wederom probeert de Little Earth Band het gezellig te maken met hun rock nummers die toch wel in de smaak schijnen te vallen. Erpel raakt maar niet uit gepraat over de basgitaar en "verveeld" iedereen met de "later wordt ik basgitarist" versierzin. Jopie mag dit keer met zijn hand in het gips weer het podium op om te zingen, en al gauw is de tijd van sluiten bereikt, en wordt er weer het "Santé - Kameraden" lied gezongen uit volle borst, degenen die nog een stem hadden tenminste.
  De groep valt nu een beetje uiteen. Wel wordt eer nog gegeten bij de loempia kraam, maar sommigen lopen naar huis en vinden daar een basgitaar(?), en anderen gaan met de taxi naar huis, en liggen vroeg in bed. Erpel en Juul gaan nog eten bij het Boerenbruidspaar en komen pas tegen vijfen weer thuis aan. Het was een mooie afsluiting van een te gekke carnaval. Volgend jaar weer!!

  Wist Je Dat . . .
  • Bart feestjes geeft met zichzelf?
  • Smoogy met de Boerenbruid van Leunen heeft gekust in de badkamer bij Tillie op een klassefeest?
  • Tjibbe zijn kwak binnen een half uur kwijt is?
  • Smoogy bruine hamsters houdt?
  • Shaggy oorsmeer bij Paola uit haar oor pulkt en daarna opeet? GADVER!
  • we met een banaan bier hebben gehaald in de Brink? En dat dat niet werkt?
  • Tjibbe de voorplantingsda... vogeltjesdans heeft gedaan met Moniek (12)?
  • Erpel later bassist wordt? Vast wel!
  • Tjibbe volgend jaar 2 x 11 ongekust is met carnaval? Dat beloofd een feest te worden...

 6. Februari (Woensdag) - Herringschellen in L.E.O.
  De carnaval is natuurlijk niet compleet zonder herring te schllen. Bij L.E.O. vonden ze dat ook, en natuurlijk was er een "geweldig" voetbaltreffen tussen beide thuis spelende ploegen Nederland en Turkije. De haring bij L.E.O. was helaas niet zuur, dus er werden meer broodjes genuttigd dan wat anders. Er wordt driftig na gepraat over de afgelopen carnaval, over wat er allemaal gebeurd is, en ook een beetje over de wedstrijd.
  Als de wedstrijd is afgelopen wordt er ook nog een poging tot tafelvoetballen gedaan, maar 2 holligans hebben de mid-mid gesloopt, dus gaat het niet al te best. Tegen half 12 gaat L.E.O. helaas dicht, en dan is de carnaval afgelopen. Helaas, maar helemaal niet zo slecht, want nu kan iedereen eindelijk bijkomen van de zware dagen. Tot volgend jaar!

  Wist Je Dat . . .
  • Chico en Chica volgens Tjibbe "Lama" en "Lame d'r in" betekent?
  • Sandra? Wie Bent U?
  • Riek spoken ziet in de vorm van Prins Riek d'n Urste, maar dat het prins Rien was? Of weet hij meer dan ons...?

« Vakanties
«« Café Rongen Today