Café Rongen goes Blankenberge

Lange Dag Blankenberge, juni 2005

Vrijdag 3 Juni 2005
Om half 2 wordt er bij Erpel verzamelt voor het grote weekend. Iedereen is bijna op tijd maar we doen 't rustig aan. 't Weer is mooi zonnig en iedereen heeft er zin in. Na 't oppompen van de bal kunnen we dan eindelijk gaan. Oh nee, Riet moet nog pinnen en boodschappen doen bij Texaco. Half 3 laten we Leunen achter ons en gaan we via Helmond richting België. Natuurlijk staat er file in Antwerpen, dus daar moeten we even wachten voor we verder kunnen. Rond 5 uur zijn we eindelijk in ons huisje. We besluiten te lappen, boodschappen te doen en meteen maar Chinees te halen. De rest gaat toepen.
Na een uur is het winkelclu... oh nee, daar doen wij niet aan. Na een uur arriveert de Chinees eindelijk en kunnen we lekker eten. Het is wat aan de karige kant, 6 bakken bami, rijst en mihoen en wat saus en vlees. Bovendien zit de bak bami voor de helftvol met taugé, dus daar walgt iedereen van, of misschien alleen Tjibbe. Na 't eten bestuderen we de boodschappen eens goed en we zien dat we twee kuipjes boter, twee potten jam, en meer dan teveel van het nodige hebben. Nou ja, we zetten 't op een zuipen en spelen wat met de bal, terwijl de tv vrolijk aan staat. Zo wordt 't gauw laat, en we bestellen een taxi om 11 uur bij de poort. Iedereen maakt zich klaar en om 11 uur staan we voor aan de poort, maar er is geen taxi. Na te hebben gebeld, blijkt die knakker een andere groep mee te hebben genomen. Er komt nog een of andere malloot in een busje die net doet of hij een taxi is, maar als we de deur open hebben kijkt hij ons kwaad aan en zegt dat dit niet de bedoeling is. Even later krijgen we een smsje dat de chauffeur onderweg is.
Kwart voor 12 zijn we eindelijk in Blankenberge en kan iedereen pinnen. Daarna zoeken we 't Parasolcafé op. Daar blijkt dat de dj de feestmuziek heeft verruild voor de trance muziek. En 't publiek is ineens 2x zo oud als andere jaren. Dan maken wij 't maar gezellig. Dus we zetten 't op een zuipen, en lullen wat met 't aanwezige volk. We gaan ook nog even in Circosia kijken, maar daar is 't net zo'n dooie boel als in Parasol. We krijgen daar nog wel een gratis Baileys shot, en daar bevestigen ze 't verhaal uit de Parasol dat er een of ander feest is waar iedereen naar toe is. Als we 't bier op hebben en de Baileys leeg, gaan we terug naar de Parasol. Daar duurt 't niet lang voor Riet en Tulp een "schaal" in de hand hebben en op de tafel staan, in afwachting van We Are The Champions. Iedereen doet vrolijk mee, dus we staan daar met 8 man met 5 schalen net te doen of we kampioen zijn. We besluiten om 4 uur de taxi terug te namen, en daar is iedereen 't mee eens.
Kwart over 4 zijn we thuis, en daar worden we hartelijk ontvangen door twee "parkwachters" die erop toezien dat onze thuiskomst rustig verloopt, en lichtelijk geïrriteerd hun wenkbrouwen optrekken als Erpel vraagt of we geen vlag moeten jatten. Gijs en Tjibbe gaan dan eieren bakken en de rest gaat op avontuur in de schemering, want 't wordt al bijna licht. Rever trekt erop uit met de pot verf, ende rest gaat mee wat keet schoppen. Een half uur later is iedereen terug en maken ze zelf ook een eitje. Daarna gaan Bertus en Erpel de pot verf proberen terug halen, maar komen gedesillusioneerd terug zonder verf, waarna iedereen gaat pitten.
 Wist je dat...
 • De Crazy Frog op nummer één staat in België? Gekke Belgen...
 • Gijs mentaal nog geen 16 is, maar geestelijk wel?
 • Rever de CV saboteert zodat we de dag erna geen warm water meer hebben? En hij en Riet moeten thuis douchen...
 • Erpel en Bertus om 5 uur 's ochtends een pot verf proberen te jatten?
 • Erpel tegen de wind in pist?
 • Gijs zegt: "Mij poker star ligt al in bed" als Riet ligt te slapen?
 • Bertus hard zijn kop stoot aan 'n treetje?
Zaterdag 4 Juni 2005
Sommigen onder ons zijn om 10 uur al wakker en beginnen de dag met gameboy... DS-en. Bertus is een uur later wakker en begint de dag al tandenpoetsend in boxershort op de tafel een dansje uitvoerend. Tja, je moet wat. Daarna staan we allemaal zo'n beetje op en duwen we wat mik door onze toch al droge strot naar binnen. De Oasis vindt wel gretig aftrek, en we komen al gauw tot de conclusie dat we gister teveel bier hebben gedronken, of te weinig bier hebben gehaald, want 't is op. Dus er wordt weer een winkelcl.. delegatie gekozen die naar de winkel gaat, en de rest gaat maar weer wat kutten met de bal. Behalve Frenckel, want die maakt 't huisje schoon en proper. Aapje of gorilla in de midden is zeer populair, en 't gaat door tot de gorilla of 't aapje de bal heeft. Want hij moet hem wel echt hebben. Als de huisvrouwen terug zijn van 't winkelen eten we nog wat, en dan gaan we "sporten".
We eigenen ons 2 banen toe, een voor voetvolley en een voor volley. Na een half uur komt de een of andere suppoost ons erop wijzen dat we moeten betalen voor die banen, en dat we eraf moeten wnat ze zijn gereserveerd. Door een miscommunicatie begrijpen we niet helemaal dat we op moeten zouten als we betaald hebben, maar dat blijkt dus wel het geval. 16 Euri weggegooid. Dan maar zwemmen. We zijn nog geen minuut binnen of we worden al afgezeken dat onze schoenen uit moeten, want dat is niet hygiënisch. Vooruit dan maar. Eindelijk in 't zwembad halen we onze bal er maar bij, en wonder boven wonder mogen we die wel gebruiken. Na de hele middag rond te hebben gedobbert in de verschillende tropische baden die het subtropisch zwemparadijs rijk is (lees: na van het ene beschimmelde bad in het andere te hebben gedoken), en an verschillende spannende glijbaan-ritten, besluiten we maar eens uitgebreid onder de warme douche te gaan staan, en daarna terug te keren naar het huisje om te kijken of Rever en Riet nog wakker zijn. Dat blijkt 't geval, en we besluiten ons maar klaar te maken voor 't eten.
Rond 6 uur nemen we plaats aan tafel bij 't buffet, en beginnen aan ons all-you-can-eat festival. Tijdens het hoofdgerecht wordt ons avondeten echter ruw verstoord door een 4 man sterk arrestatieteam die wel eens willen weten wat we vanmorgen hebben uitgespookt. Na 't eten krijgen we een politie-escorte naar huis, en we voelen ons allemaal een beetje de ambassadeur van Yemen. Bij ons huisje aangekomen worden we vriendelijk verzocht vóór 10 uur van 't park af te zijn, dus beginnen we maar een beetje met opruimen.Tegen half 10 rijden we weg uit Blankenberge om ongeveer 3 uur later weer LEO binnen te komen.
Daar drinken we maar wat bier tot een uur of 1, waarna we met de fiets naar de Koets gaan. Daar staat een lange rij, dus gaan we bij de Tijd kijken. Daar staat een lange rij, dus gaan we weer bij de Koets kijken, en besluiten daar maar aan te sluiten. Ruim 'n half uur later zijn we allemaal binnen, na Jenny even goeie dag te hebben gezegd en op de foto te hebben gezet. In de Koets is 't echt stervens druk, en dat komt de gezelligheid niet ten goede. Er kan wel gedanst worden, als Elmo-look-a-like met bril 't dansplatform niet bezet houdt. Frenckel vindt 't allemaal maar niks, en houdt 't na een paar pilsjes voor gezien, Erpel, Emmy en Tjibbe volgen zijn voorbeeld niet veel later. de rest houdt 't nog uit tot een uur of half 6, waar 't shoarma eten natuurlijk ook bij in zit begrepen.
 Wist je dat...
 • we van 't park af worden geschopt omdat Rever 'n artistieke opwelling had, waar Bertus dan van verdacht wordt?
 • 't weekend van Café Rongen in de kiem gesmoord is door 'n 4 man sterk arrestatieteam van de Belgische gendarmerie?
 • Rever vraagt of hij z'n joden p....l niet te voorschijn moet halen?
 • er wéér 'n stank cirkel was in de Koets? Rondom 'n pot augurken...
 • Rever ook wel Cor of Picasso genoemd mag worden?
 • Frenckel zichzelf weer helemaal onderkwijlt als hij in de auto in slaap valt?
 • Riet "keep your friends close, but your enemies even closer" zegt over Spa en Bier? (ook in die volgorde)
 • Smoogy Riet zijn tepel uit de kom heeft gedraaid?
Zondag 5 Juni 2005
We hebben maar besloten te gaan karten vanmiddag om toch nog iets van 't weekend te maken, aangezien de meesten maandag ook nog gewoon vrij hebben en wel 't gevoel willen hebben dat 't niet allemaal voor niks is geweest (dat was 't sowieso niet, want zo'n tafeltje kost nogal wat, maar goed). Dus rijden Bertus en Kersthaas naar Zwame toe om daar te gaan karten. Rever wint de eerste keer in de snelste kart (nr 10), en schept daar zo over op dat vooral Riet zo veel mogelijk zijn best gaat doen om hem in te halen. De tweede keer wordt Rever dan ook 4e, en Gijs eerste (in kart nr 10). Na nog wat te hebben gedronken in de bar, besluiten we naar 't steakhouse in Grubbenvorst te gaan en daar wat te eten. Dat bevalt de meesten mensen goed, hoewel Riet na afloop nog niet 't gevoel had dat hij gegeten had. Maar hij had de heel dag nog niks binnen gekregen, dus dat verklaart 'n hoop. Na de buikrond te hebben gegeten met vlees en friet, nemen we nog even een ijsje bij de beroemde ijsbazaar aan de overkant, en daarna gaan we weer op huis aan.
 Wist je dat...
 • Gijs en Rever gewonnen hebben met karten op zondag? Beiden zaten in de snelste kart, nr. 10.
« Vakanties
«« Café Rongen Today