Café Rongen goes Blankenberge

Weekendje Café Rongen naar Blankenberge, juli 2004

Vrijdag 9 Juli 2004
We gaan een weekendje weg, en de keuze is gevallen op Blankenberge. De heenreis verloopt zonder echte problemen, natuurlijk regent 't dat 't giet, en kent Gijs zijn navigatiesysteem de weg niet in Wenduine, maar we komen zonder brokken aan rond half 3. We zoeken meteen ons huisje op, en de slaapkamers zijn al gauw allemaal bezet. Dan moet er gewinkeld worden, maar helaas gaat 't winkeltje pas om 4 uur open, dus zoeken we een supermarkt in De Haan. Daar kopen we bier, eieren en brood voor het hele weekend (véél teveel dus) en andere belangrijke dingen die we in groot-verpakkingen nodig denken te hebben, zoals koffie, suiker, zout, wc-papier, mierendoosjes en vaatwasafwasmiddel. Het bier komt rechtstreeks uit de koelkast en kan dus meteen gedronken worden. We voetballen wat, en kijken een beetje tv, en dan besluiten we te gaan eten, en wel in het restaurant met Chicken Tonight buffet. Zoveel opscheppen als je wilt, dus dat komt goed uit. Na 't eten buiken we even uti, waarna we de sporthal opzoeken en Riet en Tjibbe het poolenderwijs opnemen tegen Frenckel en Rever. Laatst genoemden komen met 2-0 voor, waarna Riet en Tjibbe 2-1 maken, en daarna wordt er besloten te stoppen en ons klaar te maken om te gaan.
De taxi komt om 11 uur en brengt ons mooi naar de pinautomaat, waarna we naar de Parasol toe lopen. Hier is het best gezellig druk, en 't enige nadeel is eigenlijk dat we steeds 30 jeppiecent moeten betalen om ons dure bier in de wc te laten lopen. Maar sommigen zijn hier best handig in, en weten het enkele keren te ontduiken, om daarna echter de volle 100 % te moeten betalen bij de chagerijnige wc-juffrouw. Rever legt al snel contact met 2 de Belgische zusjes, Sabrina en Stefanie, en heeft nogal moeite om te besluiten welke van de twee hij eens stevig vol zal... eh... kussen. Theis staat ondertussen ook buiten te "buurten" met een of andere megje. Rever verdwijnt dan naar buiten, Frenckel en Theis struinen achter hem aan, of op zoek naar elders, Tulp, Gijs en Erpel gaan eten, en Riet en Tjibbe blijven achter in Parasol. Na een lange tocht door Blankenberge op zoek naar de eettent van Tulp, Gijs en Erpel geven we de hoop maar op, en gaan terug naar Parasol waar we 4 tosti's bestellen en een taxi naar 't huisje. Daar liggen Rever en Frenckel al in bed, nadat Rever buiten heeft gespetter-poept, en daarna een raampje heeft geforceerd. Theis is nog eieren aan 't bakken en niet lang daarna komen Erpel, Gijs en Tulp ook binnen vallen, zodat we kunnen gaan slapen rond half 8 's morgens...
 Wist je dat...
 • Theis met vrollie telefoonnummers van hun vader uitwisselt?
 • Theis buiten gaat "buurten" met een meisje omdat ze misselijk is?
 • Rever kust met iemand van wie hij de naam niet weet?
 • hij anders haar zus had genomen?
 • Theis zich aftrekt op M-Kids?
 • Gijs Tulp wel wil helpen met uitkleden?
 • Gijs zich erop verheugd om Rever met z'n odol uit bed te duwen?
 • we al 't bier uit de koelkast hebben gekocht en alvast hebben bijgevuld voor de dag erna?
 • Erpel 4 middelvingers heeft volgens Gijs?
Zaterdag 10 Juli 2004
De volgende mor... middag staan we op, en we bakken weer wat eitjes bij wijze van ontbijt. Er wordt weer wat tv gekeken en gevoetbald, waarna we besluiten te gaan sporten. Tulp en Rever beginnen met squashen, terwijl de rest gaat voetvolleyen op 't tennisveld dat zich hier uitermate goed voor verleend. Na dat we twee keer tot de 21 zijn gegaan, vinden we het welletjes, en gaan we gewoon zaalvoetballen op 't veld ernaast. Tulp en Rever zijn dan bijna uitgesquasht, en voegen zich bij de rest. Tegen half 4 is iedereen best uitgeput van 't gesport, en dan gaan we zwemmen om 't zweet weg te spoelen. 't Zwembad is nog voor de oorlog gebouwd, dus daar zijn we niet zo van onder de indruk. Na anderhalf uur relaxen gaan we d'r weer uit, en gaan we terugnaar 't huisje waar Riet heeft geprobeerd de PlayStation zonder succes aan te sluiten. We drinken weer een paar pinten en kijken wat tv, waar we het slechtste interview allertijden zien, van een Belg met Nelly Furtado. Dan begint de maag alweer gauw te knorren zodat we besluiten om te gaan eten. Dit keer geen buffet, maar pizza, pasta of lasagne. De pizza's lijken klein, maar vullen ontzettend goed, en ook de lasagne schijnt erg goed te smaken. 't Is wel allemaal wat veel, en 't valt niet bij iedereen even goed. Maar na 't eten wordt er weer gepoold, en dit keer worden Frenckel en Rever genadeloos ingemaakt met 3-0.
Daarna bellen we de taxi weer en kan 't feest beginnen. In Parasol is 't iets minder gezellig als de vrijdag, maar de roddels gaan onder de Belgen dat kegelclub Alles Mot Um 5e is geworden op een toernooi in Duitsland en tegen Bayern Munchen heeft gewonnen. Maar de dipjes slaan een beetje toe, en Frenckel en Erpel nemen een taxi naar huis omdat ze er niet meer boven op komen. Tjibbe staat ook al half te pitten, als we gaan verkassen naar Byollies Café. Daar koopt Theis een nieuw shirt, valt Tjibbe om tijdens 't pitten, wordt Theis wakker gemaakt en wijsgemaakt dat we al weg zijn, en uiteindelijk besluiten Tjibbe, Rever en Theis de taxi naar huis te nemen. 't Is ondertussen rond een uur of 5 en 't begint al aardig hard te regenen. Gelukkig kunnen we schuilen en tegen de tijd dat we bij 't huisje zijn, is 't al weer bijna droog. Theis zet soep op, en gaat dan slapen, dus eten Rever en Tjibbe de soep maar op, Rever ietsje meer dan Tjibbe uiteraard. De anderen gaan nog eten, en tegen de tijd dat ze klaar zijn plenst 't aardig uit de hemel. Op 't park nemen ze een verkeerde weg, en Riet komt dus doorweekt terug bij 't huisje aan.
 Wist je dat...
 • Rever asociaal gepiepeld is dit weekend?
 • er zich 'n ware strijd ontvouwd over wie de casanova van 't weekendje wordt? Rever, of toch Riet...?
 • Tjibbe hard-rockt met een vreemde enge Belg?
 • Rever buiten in de struiken spetterpoept?
 • Tjibbe weer in de kroeg heeft staan pitten en daarbij zelfs is omgevallen?
 • hij daarna Gijs hiervan de schuld geeft?
 • Tjibbe insomnia (slapeloosheid voor de minder geletterden) aanvraagt en dezelfde avond nog enkele keren in slaap valt?
 • het gerucht in België de rondte doet dat Kegelclub Alles Mot Um 5e is geworden op een Duits toernooi en zelfs Bayern Munchen heeft verslagen?
 • iedereen (behalve Frenckel en Tjibbe) zijn kegelclub t-shirt vies maakt om 't 's avonds niet aan te hoeven?
 • Tjibbe tot 2 keer toe gedisst wordt door een meeuw?
 • Gijs zijn BMW-sleutel laat zien aan een meisje om indruk te maken?
 • dat meisje daar zo op afknapt dat ze wegloopt?
 • de bosmongool in het midden moet?
 • Theis volgens Tjibbe het raam heeft gebivakeerd ipv gebarricadeerd?
 • Gijs een niet-rokende en geen koffie drinkende trukker is die zichzelf rukt om wakker te blijven?
 • Rever Frenckel wakker heeft gekieteld en dat Frenckel hem daarna tot 2 x toe vloert?
Vrijdag 9 Juli 2004
Zondagmiddag staan we tegen 12 uur weer op, om te douchen en te ontbijten. Daarna wordt er Formule 1 gekeken en getoept. Erpel, Tulp en Schumacher winnen het gros van de potjes en dan is het alweer 4 uur. De auto met de mensen die op maandag weer moeten werken maakt zich gereed. De bedoeling was dat Gijs, Frenckel, Theis en Riet meereden, maar Riet blijft nog een dag, en in plaats daarvan rijdt Erpel mee, die vreselijk in de knoop zit met zijn darmen. Rever, Tulp, Riet en Tjibbe blijven dus achter, en proberen de koelkast leeg te drinken, wat niet echt hard opschiet. Er wordt nog wat tv gekeken en gevoetbald, en daarna gaan we eten. De keuze is beperkt: friet of familie buffet. We nemen het laatste, en Rever loopt zelfs 3 keer met een vol bord, terwijl Riet na 't 2e de pijp al aan Maarten geeft. Daarna willen we poolen, maar 't sportcafé is dicht, dus gaan we midgetgolven, want de enige andere pooltafel is bezet. Rever slaat al meteen op de 1e hole een hole-in-one, waarna hij beter had kunnen stoppen, want de rest is niet bijzonder fraai. Uiteindelijk wordt hij laatste, met Tulp en Tjibbe op een gedeelde 2e plaats en Riet met kop en schouders eerste.
Daarna gaan we nog even poolen, en daarbij winnen Riet en Tjibbe met 2-1, door een geweldige laatste partij van Rever, die na 3 keer stoten al 3 ballen heeft gepot. We bellen een taxi, die ons om half 12 op komt halen, en naar de pinautomaat brengt, en daarna naar de kroeg. In Parasol is werkelijk niks te beleven. Ander half uur later gaan we dus maar naar Circosia, waar het wél druk blijkt te zijn. Daar is het ook best gezellig en de uren vliegen voorbij. Rever krijgt nog een biertje van een of andere Rotterdammer, en daarna gaat hij buurten met een van de vrollie die bij die kerel staan. Riet, Tulp en Tjibbe besluiten dat het tijd is om te gaan eten, maar Rever blijft nog even plakken. We bestellen döner, en krijgen gyros, wat even goed lekker smaakt. Niet lang daarna komt Rever langs, die helaas niet heeft gescoord, en hij bestelt ook nog wat. We bellen de taxi, en tegen kwart over 6 zijn we weer terug in 't huisje om enkele uren later alweer ruw te worden gestoord in onze slaap door de poetsvrouwen die de hut willen komen poetsen. We douchen en/of eten wat en kuisen het huis enigszins, waarna we de sleutel inleveren en aan de terugweg naar huis beginnen.
 Wist je dat...
 • Rever op zondagavond nog 'n keer probeert te scoren, maar dat hij gepiepeld wordt door 't megje? Ze moest terug naar de camping...
 • Riet vraagt of Tulp zijn aapje wil zijn?
 • dit broodje niet vet, maar gezellig is?
 • Riet gezelschap verwacht zondagnacht?
 • we de broer van Screech hebben gezien?
 • Riet de BOP is? Bewust Onbeschonken Pomper...
 • Tjibbe pas op gang komt als 'ie in de poep staat?
 • Riet met zijn lul precies 20 cm kan afmeten?
 • Tjibbe bukt alsof 't zijn lust en zijn leven is?
 • Riet Jean Todt 'n ontzettende vieze vuile rotte asociale kuthoer vindt?
 • zelfs Koning Darm op zondagmiddag het weekend beëindigt?
 • de niet-vrijgezellen 't weekend afsluiten op zondag, en de vrijgezelligen gewoon doorgaan tot maandag?
« Vakanties
«« Café Rongen Today