Café Rongen goes Argelès sur Mer

Vakantie van Bertus, Rever, Tulp en Tjibbe naar Argelès sur Mèr in Frankrijk

Dag Nul (maandag): We beginnen de reis in Eindhoven, waar zojuist 's middags een tankwagen is ontploft waardoor we een grote vertraging oplopen. Pas tegen 18.30 uur zijn we Eindhoven uit en onderweg naar Maastricht. Daar halen we nog 4 man op en rijden dan verder richting Frankrijk.
In België stoppen we nog even om wat te eten en om even te pissen (wat we allemaal tegen de muur van het restaurant doen). Daarna gaan we weer onderweg naar Luxemburg, waar we rond 12 uur voor de grens totaal vast komen te staan. File, file, en nog eens file... 2 uur later hebben we nog geen 10 km afgelegd, maar na een half uur zijn we de grens over, en kunnen we een laatste stop maken voor de nacht. Ondertussen tonen ze matige films op het tvscherm, dus houden wij ons bezig met Yahtzee, dammen en kaarten. Na de stop gaan we gauw slapen, of in ieder geval een poging doen tot.

WIST JE DAT...

 • Bertus bier probeert te drinken uit een dicht blikje, als hij het van zijn bustafeltje heeft gestoten?
 • we volgend jaar een decoupeerzaag meenemen om de inkepingen verder af te maken?

Dag Één (dinsdag): We komen 4 uur te laat aan op de camping, als we eerst een andere camping hebben bezocht om de andere helft af te zetten, waaronder een groep uit Bergeijk. Daar krijgen we al snel onze plaatsen aangewezen. Er zijn twee kampen, Kamp Zon en Kamp Schaduw, en natuurlijk zitten wij op Kamp Schaduw. Ons tent nr is 23, die de hele dag in de schaduw ligt. Voor de tent schijnt de zon wel lekker, dus we zitten ideaal.
We nemen inventaris op, en gaan dan terug voor het verhaaltje van de reisleiding, Kees, Manon en Douwke (ik verzin dit niet). Daarna gaan we terug naar de tent om wat te relaxen en vervolgens als de drukte is afgenomen, in te checken bij Manon. We geven ons meteen op voor alle leuke activiteiten. Dan lopen we het dorp in op zoek naar het Office du Tourisme om te kijken hoe laat de treinen gaan richting Narbonne voor de start van de Tour de France op donderdag.
We kopen daar alvast kaartjes en we gaan langs de winkel op de camping voor de nodige proviant en bier. Terug bij de tent is het al tijd voor het welkomsdiner, dus gaan we naar het restaurant, waar we een bord friet met lasagne voorgeschoteld krijgen, met een beetje sla. Eigenlijk zit nog niet iedereen vol, maar er komt ook nog een ijsje...
Daarna gaan we douchen want 's avonds hebben we Kroegentocht. We maken kennis met een stel Brabanders uit de buurt van Breda die ook wel eens van de WC hebben gehoord. Daarna gaan we op weg met Kees die een hoofd op een stok heeft dat precies lijkt op zijn eigen kop, inclusief ongeschoren baard!
De eerste kroeg valt een beetje tegen, maar we wennen zo wel meteen aan de prijzen (2,50 per longdrinkglas bier). Er valt daar voor onze ogen ook nog iemand flauw, hij valt ineens achterover. Verder niet veel bijzonders, dus gaan we naar de volgende kroeg. Dat blijkt best gezellig te zijn (hoewel Bertus en Tjibbe toch in slaap vallen), later gaan er zelfs 2 Franse sletjes op het podium dansen. Als we daar weg gaan krijgen we nog een of andere prul in de handen geduwt. Een aansteker, flikker lichtje, of een knijp-eland met uitpuilende ogen.
De laatste kroeg is de Queops, waar het meestal best gezellig is volgens de reisleiding. We vinden daar een wegwerp fototoestel op de grond met nog 22 foto's erop, dus die steken we in onze zak. Bertus en Tjibbe kunnen het ook hier niet laten om af en toe de oogjes dicht te doen. Maar het is best gezellig, en we wennen zo ook aan de muziek, want in Argelès draaien ze alleen maar club-trance. Rever raakt nog aan de praat met een meid, en blijft praten als we met zijn drieën naar buiten gaan om een eettent te zoeken. We vinden niks, en ook Douwke kan ons niet verder helpen, dus gaan we maar naar de tent toe om nog even na te buurten met de buren en daarna te gaan slapen.

WIST JE DAT...

 • Rever probeert, maar niet slaagt de eerste avond?
 • Tjibbe niet tot 4 kan tellen?
 • Bertus en Tjibbe weer een cursus staand slapen hebben weggegeven met de Kroegentocht?
 • Bertus het normaal vindt als een wildvreemde hem zijn eten aanbiedt, en zelfs kwaad wordt als ze dat niet doen?

Dag 2 (woensdag): Een van de buurvrollie brengt ons rond de klok van 10 nieuwe koelelementen, zoals de vorige nacht is afgesproken. Alleen Rever wordt er wakker van, en de rest slaapt lekker uit tot een uur of half 1, want we worden niet onze tent uitgebrand zoals iedereen op Kamp Zon! We lunchen met stokbrood van het winkeltje, en we halen daar een beachball setje om te tennissen. Verder Yahtzeeën we nog wat, haalt Bertus een nieuwe zonnebril voor ruim 17 Euro, en in de late middag als de zon wat minder heet is, gaan we naar het strand.
Daar blijkt een flinke wind te staan, die hoge golven meebrengt. Bertus haalt meteen zijn kloofjes open, dus het zwemmen beperken we tot een minimum, maar we kijken rond wat voor vrouwelijk schoon allemaal topless ligt te zonnen. Rond een uur of 6 gaan we terug naar de camping, en Bertus neemt weer zijn "toeristische route". Dan gaan we uiteten bij het dichtsbijzijnde restaurant, waar ze goeie vissoep hebben, en ook zeer goeie salades. Het hoofdgerecht valt een beetje tegen, maar we weten dat de Franse keuken niet zo goed is als in Nederland. Het is in ieder geval wel genoeg, want het ijs kan Rever al niet meer op. Wie bestelt er dan ook een bananensplit als hij bijna vol zit...?
Daarna gaan we terug, douchen we en kaarten we tot een uur of 12. We maken ons klaar om uit te gaan in de KropSla (Queops), die we wel eerst moeten zoeken. Daar doet de reisleiding 3 keer gek op een stukje muziek, maar is het ondanks dat wel gezellig! Bertus raakt aan de praat met twee dikke ex-Anita's, waarvan er eentje zelfs kreupel is, en Rever met 2 kleien penguïns. Als ze de Party Animals draaien kunnen wij het natuurlijk niet laten om te gaan penguïnen. Als we willen gaan probeert de kreupele Bertus nog op zijn bek te pakken (wat hij pas een week later tegen ons vertelt), maar Bertus heeft daar natuurlijk geen zin in, want zelfs hij kent grenzen... Rond 5 uur zijn we terug bij de tent, en na een paar minuten ouwehoeren gaan we maar snel slapen want morgen moeten we vroeg op.

WIST JE DAT...

 • Bertus elke keer zijn schoenen schoonmaakt in het riviertje onder de brug naar de camping?
 • hij dit ook wel de "toeristische route" noemt?
 • de 2 essentiële dingen voor een goeie vakantie al op de 2e dag gerealiseert waren? Bertus was opgelicht, en Tjibbe had gehuild van het lachen...
 • Bertus een zonnebril heeft gekocht die scheef is en hem niet staat, zodat 'ie voor 17 Euro 30 is opgelicht?
 • Tjibbe bij een klein Frans meisje het balletje afpakt terwijl Bertus ons balletje achterhoudt?
 • we gepenguïnd hebben op de Party Animals met Rever zijn penguïns?

Dag III (donderdag): We moeten belachelijk vroeg op om de trein te halen, en de wekker gaat dus al rond 7 uur in de vroegte. Natuurlijk is niet iedereen hier even blij mee, aangezien we gister pas om 5 uur thuis waren. Toch halen we de taxi die we daags tevoren bestelt hadden bij de receptie. We hebben de TGV naar Narbonne, en in de trein valt bijna iedereen in slaap. Als Bertus weer wakker wordt, zegt hij "Oh kut" en begint de prullenzak leeg te maken, waarna hij die vol kotst. Twee Fransen naast ons staan daarna op en lopen naar een andere coupé.
Uiteindelijk komen we toch nog heelhuids aan in Narbonne, waar we moeten zoeken naar de start van de tour. Een hele opgave, vooral als je met Bertus op stap gaat die denkt dat "déviation" (omleiding) "vertrek" betekent. Dus na een uur lopen komen we dan eindelijk op een rotonde waar meer mensen lopen, dus die lopen we dan maar achterna. Niet lang daarna komen we bij de start en zoeken we een leuk plekje op, maar eerst eten we een stokbrood met kaas of ham, en drinken we wat icetea of water.
Als we een plek hebben gevonden waar we goed kunnen kijken, wachten we op de karavaan, die een uur later komt. Na een half uur is het gedaan, en moeten we nog anderhalf uur wachten voor de renners komen. Een halve minuut later is het gebeurd en is iedereen voorbij. Bertus is ondertussen nog een keer gaan kotsen op een vrouwen toilet, en op een heren wc, dus die heeft maar de helft van de karavaan gezien. We besluiten maar meteen terug te gaan, omdat er toch geen ruk meer te doen is.
We moeten een half uurtje wachten op de volgende trein, dus pikken we even een terrasje, waar Tjibbe voorzichtig aan al weer een biertje durft te bestellen (het is half 4). We nemen de trein van 6 over 4, die tot de nok gevuld is, en wij hebben weer de pech bij een groep kleine kutjes te zitten die met zijn allen op reis zijn. Het is bloedheet binnen, maar als we tijdens de rit de trein deuren open zetten gaat het wel. De taxi duurt even, maar gelukkig weet Bertus daar wel wat op, en dus nemen we een andere.
Terug bij de tent doen we nog een paar potjes Yahtzee en Toepen, waarna we gaan douchen. We gaan eten in Argelès, zoals het echte Fransen betaamd, rond een uur of 8, en daarna zoeken we een terrasje op met live-muziek. Rodn de klok van 2 besluiten we maar weer naar huis te gaan omdat iedereen nog moe is van het vroege opstaan. Bij de tent buurten we nog wat na met de buren en doen de B & A Boys hun immitatie van Sesamstraat en Bassie & Adriaan nog even na, alvorens te gaan pitten.

WIST JE DAT...

 • Bertus in de trein kotst en de rest er ook een beetje misselijk van wordt?
 • er zelfs Fransen van in een andere coupé gaan zitten?
 • tot 5 uur uitgaan en dan om 7 uur in de trein zitten geen goeie combinatie is?
 • Bertus later op de dag nog een heren en een dames wc volspouwd?
 • de Tour helemaal te gek was? Iedereen was brak en na een uur wachten, een half uur reclame, anderhalf uur wachten, was het een halve minuut lang genieten...
 • Bertus 17 Euro 30 op zijn gezicht zet, in plaats van een zonnebril?
 • er in de Tour de France ook Jeukens meerijden? (Laatkomers, achterblijvers...)
 • ironisch genoeg iedereen de terugweg in de trein sliep, behalve Bertus?
 • deuren van treinen in Frankrijk gewoon open kunnen tijdens het rijden?
 • Bertus beter Frans kan praten dan Nederlands? Dan wazelt hij tenminste niet zoveel...
 • Bertus zich in de douche laat bespieden door dikke lelijke vrollie?
 • Bertus geil wordt van niezende vrollie?
 • Rever beter niet alleen op vakantie kan gaan in Frankrijk? Hij kent 5 woorden Frans: Un, deux, trois, quatre, cinq en six...
 • we benzine klepjes opentrekken om Fransen te kutten?
 • Franse kamp sletjes zin hebben om met ons te hatse flatsen, maar wij gewoon terug lopen naar de tent om er nog een te drinken?

Dag Quatre (vrijdag): Bertus verwisselt de koelelementen 's morgens in de vroegte, terwijl de rest uitslaapt tot de middag. Daarna doen we de gebruikelijke spelletjes Yahtzee, Beachball en Toepen. Ook komt Lost Generation nog even voorbij, tot ergernis van de buurvrollie. De ex-Anita's komen nog op bezoek om te buurten, en ons te vertellen dat de schuimparty vanavond is en niet morgen, zoals wij dachten. De B&A boys verliezen het potje toepen om wie er eten moet halen, dus gaan ze pizza halen. De pizza's hawaï en canibale smaken verrekte goed, en na het eten gaan we ons klaar maken voor de schuimparty. Iedereen doet oude kleren aan en afgesproken wordt dat Rever de pot bij houdt in zijn broek met klitteband zakken.
We gaan met de bus naar de Indigo (de grootste openluchtdisco van Zuid Frankrijk), waar je voor 2 en een halve Euro een klein plastic glaasje bier krijgt. Tot 3 maal toe komt er een gigantische lading schuim uit de kannonnen, die na 15 minuten ook weer meteen weggeblazen wordt, zodat er toch een beetje ademruimte overblijft. De ex-Anita's zoeken ons nog regelmatig op, en vertellen tegen Tulp, als we hem effe alleen gelaten hebben met de vrollie om bier te halen en drinken, dat Diane (niet die van Bertus) Tjibbe wel leuk vindt, waarna Tulp vertelt dat die al een vriendin heeft, zodat we ze de rest van de avond niet meer zien (goed bezig Tulp). Daarna spoelen we alle schuim van ons af in het zwembad, waar Jeuken dus ook inspringt met de pot die hij even bij hield omdat hij net drinken had gehaald. Dus moeten we in het troebele water de pot zien te vinden, die ging drijven door het plastic zakje dat eromheen zat, zodat Tjibbe hem gelukkig nog terugvond.
Rond half 5 gaan we met de bus terug naar de camping met een dweil van een chauffeur, die zich kapot lacht als er iemand moet kotsen, en op de snelweg stopt om de achterdeur dicht te duwen. Dan gaan we douchen en laten de buurvrollie ons nog even weten hoe kut Lost Generation wel niet was. Dan gaan we pitten, maar niet voor Bert en Ernie weer een nieuw avontuur hebben beleefd.

WIST JE DAT...

 • B & A Boys Rever en Juul op bijna alle spelfronten verslaan? Ze moeten dus wel geluk hebben in de liefde...
 • Bertus "jam" en "pinda's" meebrengt wat marmelade en gebrande maiskorrels blijken te zijn? Niet te vreten...
 • Bertus met de pet op wil gaan douchen?
 • er in de douche kanonnen en WC Experience wordt gezongen?
 • de schuimparty helemaal af was?
 • Bertus, die net 10 minuten de pot heeft, met pot en al in het zwembad springt & de knip kwijt raakt?
 • het 's morgens om 5 uur in de douche drukker is dan 's avond voor het uitgaan?
 • de kreupele Amsterdamse ex-Anita denkt dat asperges aan een struik groeien?
 • de ander Tjibbe wel leuk vond, tot ongenoegen van Tjibbe?
 • Rever probeert een kerel in een rolstoel boven het schuim probeert te tillen?
 • uitgerekend Rever voor een Fransman wordt aangezien in de disco?
 • B & A Boys 's nachts gesprekken voeren als Bert en Ernie, en dat Rudy (Pino) en Juul (Aart) dat niet kunnen waarderen?
 • Rudy donderdag na de vakantie de hele dag aan zijn pik gaat liggen beren?
 • een van de buurvrollie zei dat ze net haar nagels had gelakt maar ons anders een klap had verkocht voor de hardhouse (Lost Generation) van die middag?

Dag 1,2,3,4 eh... 5 (zaterdag): We slapen weer lekker uit, en lunchen weer met stokbrood en vlees, en dan gaan we duiken in Koelejoepie (Coullioure), met een klein groepje andere Nederlanders. Bergeijk is er ook weer bij en dus ouwehoeren we daar maar wat mee (want die blonde kan haar mond toch niet houden, zelfs niet onder water). Het duiken was zeer stoer, en je kon best veel zien. Om de beurt mochten we met een instructeur 10 minuten mee het water in, die ons dan langs de kust de vissen en alles wees. Daarna dronken we nog wat, en gingen we weer met de bus terug naar de camping.
Snel douchen, want een uur later ging de bus alweer terug naar Koelejoepie voor een gezellig avondje in het vissersdorpje. We zochten een restaurant op en gingen daar aan tafel om eens lekker eend te proberen. Die beviel ons best goed en ook het voor- en nagerecht waren zeer in orde. En Bertus blijkt warempel manieren te hebben, hoewel hij ze daarna alweer snel vergeten is. Na het eten hebben we nog wat rond gestruind door het dorpje, en Bertus kocht nog een paar duikerschoentjes om toch over het strand te kunnen lopen zodner zijn kloofjes open te halen. We zoeken een terrasje op, en daar zuipen we bier tot de bus terug gaat naar de camping.
Dan gaan we nog uit, naar de Playa tot half 3, want het bier kost 7 Euro per flesje, en binnen zitten alleen maar Fransen. Buiten ouwehoeren we nog wat met drie Brabantse vrollie die net aan zijn gekomen, waarna we naar het strand gaan omdat de Brabanders uit de buurt van Breda (zie dag één) daar ook heen gaan. Daar blijkt niks aan, dus gaan we terug naar de tent om daar nog even te buurten. Rudy valt aan tafel in slaap als we er nog een drinken om het af te leren, en ook Bertus ploft neer in de stoel, en wordt een paar uur later pas weer wakker, waarna hij half in bed gaat liggen met de kleren aan. Rond half 9 wordt hij nog een keer wakker, waarna hij zich uitkleed en fatsoenlijk in bed gaat liggen.

WIST JE DAT...

 • duiken in de Middellandse Zee wel zeker stoer is?
 • ze in Bergeijk een nog grotere wazelbox hebben dan Bertus? Ongeloofelijk gewoon...
 • we van de reisleidster 10 minuten de tijd kregen om ons "ding te doen"?
 • Bertus in 1 week beter opgevoed wordt dan in 21 jaar door Gerrit en Annie?
 • Bertus zijn manieren weer net zo snel vergeet en het water terugkiept in de kan?
 • Koelejoepie zo gezellig is dat we er twee keer op een dag heen gaan?
 • Bertus ook al niet tot 4 kan tellen? Tot 4 keer toe zelfs!!
 • we voor en na (maar niet tijdens) het duiken échte zeekoeien hebben gezien?
 • B & A Boys in de bus Bassie & Adriaan immiteren en de hele bus (zelfs de reisleidster) het leuk vindt, op 2 man na? 3 k'raaien...
 • Bertus "stekeltje" wordt genoemd door de Raveteeven uit Amsterdam?
 • we vanuit Koelejoepie terug zijn gebracht door "enne wèrme" met een Tinkiewinkie voor op de ruit?
 • Bertus zijn soep en zijn ijs aanlengt met water "omdat 'ie te sterk is"?
 • Rever toch in slaap valt aan tafel 's avonds?
 • Bertus natuurlijk weer een bekende tegen het lijf loopt, en natuurlijk is het weer geen kerel...?
 • Bertus een omgebouwd blond Brabants wijf is?
 • Tjibbe volgens een Fransoos een wijve kont heeft?
 • zaterdagavond in Frankrijk zwaar zuigt?
 • we in de disco 5 pils hebben gehad die even duur waren als 40 flesjes op de camping?

TULP VINDTJE...
 • Vind je ook dat Tulp zo rustig is en nooit Wist Je Datjes heeft?

Dag Zes (zondag): Vandaag slapen we weer lekker uit en voeren we geen fuck uit tot de avond. Een hoop man gaan dan met de bus naar Lloret de Mar maar wij kennen Spanje al, dus we passen. We doen dus de gebruikelijke spelletjes, bezoeken het strand nog een keer, waarna Bertus zich op de camping weer laat oplichten door een straatneger, bestellen friet op de camping en vinden warempel post in ons postvak, van het reisbureau.
Daarna douchen we en maken we ons klaar voor de Après-Ski party in de KropSla. De Brabanders uit de buurt van Breda zijn ook van de partij, en we maken er een gezellig feestje van. Bertus komt natuurlijk weer wat oude klasgenoten uit Hegelsom tegen. Rever zijn penguïns blijken alweer een paar andere penguins gevonden te hebben om mee te paren. We feesten door in de mooi aangeklede Queops, waar steeds een half uurtje après-ski wordt gedraaid en daarna weer een uur trance. Maar dat drukt de pret allerminst, dus we gaan door tot een uur of 4 waarna we weer richting tent gaan, want morgen moeten we weer vroeg op.

WIST JE DAT...

 • Bertus zijn klasgenoten met bosjes uit de grond schieten?
 • we op vakantie meer polo's hebben gezien dan op een feestavond van een hockeyvereniging?
 • Après-Ski in Frankrijk gewoon de hele avond trance draaien betekent?
 • we de broer van Michael Jackson hebben ontmoet? Helemaal in het wit, met zwart haar en een zonnebril op, zelfs in de disco...
 • Bertus zich een 2e keer heeft laten oplichten door een straatneger?
 • hij daarna de straatneger probeert op te lichten door zijn 17 Euro 30 (zonnebril) te verkopen voor 5 Euro? Helaas apt de neger niet...
 • Bertus spierpijn krijgt van steentjes over het water keilen?

Dag Sept (maandag): We staan rond elf uur op omdat we op tijd moeten gaan canyoningen. Dat houdt in dat we met de bus naar de Pyrineën gaan om daarna een berg af te dalen tot in het dal waar een rivier stroomt en dan volgen we de rivier enkele kilometers stroom afwaarts. We krijgen een wetsuit aan en een helm op, omdat er stenen van boven kunnen vallen, en het water af en toe best koud is. Het gaat allemaal vrij rustig aan in het begin. We springen van een rots van 2 en een halve meter hoog in het water, en we gaan van een klein glijbaantje af. Daarna komt er een grotere glijbaan, waar we 2 meter naar beneden vallen, en meteen daarna op dezelfde plaats een sprong van 7 meter in het water. Na de glijbaan komt de begeleiding erachter dat Bertus zijn helm verkeerd om op heeft, dus daar lacht iedereen zich kapot om. Na de sprong lopen we nog wat verder tot we na een klein glijbaantje allemaal een veiligheidskoord om krijgen waarmee we aan touwen vast kunnen klikken. Nu gaan we abseilen, een meter of 5, 6 naar beneden, helaas niet diep genoeg om te springen. Daarna is het helaas afgelopen, want wij hebben nog wel trek in meer...
...eten want we verrekken van de honger. Maar we moeten een half uur wachten op de volgende groep. Gelukkig krijgen we daarna een stuk brood aangeboden door 2 vrollie waar we al de hele tijd bij lagen te slijmen om eten. Dan gaat de bus terug en kunnen we gaan eten. We besluiten naar de Döner tent te gaan, in onze canyoning kleren. De döner smaakt zeer goed, maar het is een beetje weinig helaas. Daarna gaan we terug naar de tent om te douchen. Vervolgens kaarten we nog wat en daarna gaan we uit eten in de Argelès, bij waarschijnlijk wel het slechtste restaurant daar. Onze vissoep is lauw, en wordt na ons klagen gewoon in de magnetron gezet en opgewarmd. We hebben alle vier hetzelfde vlees, maar de portie van de een is 2 keer zo groot als dat van een ander. Aleen het dessert was goed, en daarom scoorde het restaurant een 5,7 op de schaal van Rudy.
We keren terug naar de camping en maken we ons klaar voor de Hollandse avond. Alleen Tjibbe doet iets aan zijn outfit voor de avond, want hij gaat in schotse rok, met oranje shirt en rood, wit, blauwe hawaï slinger. Hij staat dus ontiegelijk voor gek, en wordt alleen op de dansvloer op de foto gezet. Daarna nog een paar keer meer, o.a door de Bredase Brabanders en 2 blonde vrollie. De Hollandse muziek wordt weer met mate gedraaid, om het uur een half uurtje, dus het valt allemaal wat tegen. Ook zijn er weer een hoop Fransen, en dat werkt niet sfeer verhogend. Dus rond half 4 gaan we maar weer huiswaarts, want dan zijn bijna alle andere Nederlanders ook verdwenen. Bij de tent buurten we nog wat na onder het genot van een lauwe pilsje, en daarna gaan we maar slapen.

EERSTE TULP WIST JE DATJE...

 • Tulp informeert naar de prijzen van groenten in Frankrijk?

WIST JE DAT...
 • Bertus zijn helm verkeerd op zet met het canyoning?
 • alleen Tjibbe zich had uitgedost voor de Hollandse Avond?
 • ze wel tig keer bij Tjibbe onder de rok hebben gekeken? Geen fatsoen, die Hollanders...
 • Tjibbe ruzie krijgt met een meid om zijn hawaï slinger, maar uiteindelijk wel wint?

Dag VIII en IX (dinsdag & woensdag): De laatste dag is aangebroken en we worden wakker gemaakt door Manon die ons vertelt dat we over 20 minuten uit onze tent moeten zijn. Dus we beginnen heel rustig aan met opruimen. 20 minuten later komt Manon ons vertellen dat we nog een kwartier hebben, maar dan is alles al zo'n beetje klaar. We schenken onze nieuwe tentbewoners onze voetbal, het Beachball setje en een koelbox vol lauw bier. Dat vinden ze zo leuk dat ze wel klagen over de vieze tent, maar het zelf opruimen zodat we geen schoonmaak kosten hoeven te betalen. Dan gaan we wat eten bij een friettent, en we nemen daar een flinke portie voedsel tot ons. De rest van de middag zitten we te toepen en yahtzeeën op de camping, want zo'n laatste dag voer je toch geen flikker uit. Tegen de avond gaan we lekker uit eten bij het restaurant van Dag Twee, dat een 8 op de schaal van Rever krijgt.
En dan moeten we langzaam aan onze spullen naar de bus slepen. Bertus haalt nog wat Bastogne en icetea in de supermarkt voor onderweg. De bussen zijn belachelijk laat, en we moeten een klein half uur wachten voor we in kunnen stappen. We zitten vrij goed, helemaal vooraan in het bovendeel, maar 2 andere jongens hadden hun spullen daar ook al liggen zodat we besluiten van plaats af te wisselen. We moeten nog naar een andere camping om een stel verstandelijk gehandicapten op te halen, maar die zitten alleen onder, zodat we boven plaats zat hebben om lekker te zitten. De films vallen weer tegen, en het verkeer natuurlijk ook, want de weg gaat van een drie baans naar een enkele baan toe, zodat we weer veel tijd verliezen in de file. De volgende dag rond 11 uur stoppen we dan eindelijk om te tanken, en even daarna om te ontbijten. Daarna rijden we verder en onder het "genot" van Dangerous Minds rijden we dan door naar Nederland, waar we dus adneralf uur te laat aankomen. Lullig voor Huub die daar al die tijd al stond te wachten. Op de terugweg naar huis vertelt Bertus ons het verhaal van de Amsterdamse voor het eerst, maar verder worden er geen onthullingen meer gedaan. De vakantie is helaas voorbij.

WIST JE DAT...

 • er 2 nieuwe schalen bijgekomen zijn met vakantie? De schaal van Rever over de kwaliteit van het restaurant, en de schaal van Bertus over de hoeveelheid wazel...
 • dezelfde van de buurvrollie als die klaagde over de hardhouse (die ons ook de helft van de tijd niet aankeek) vroeg of we niet aub wouden helpen met tassen sjouwen? Wij keken allemaal de andere kant op...
 • de terugweg wel iedereen kon slapen? Zelfs Tulp...

« Vakanties
«« Café Rongen Today